Bir kaç gündür Batman Çağdaş Gazetesi yazarı Barış Arslan’ın basın gücünü fütursuzca üzerinde kullanmaya çalıştığı sağlık çalışanlarının bir vatandaş ve halkın bir parçası olduğunu düşünemeyecek bir biliş seviyesinde olduğu tüm kamuoyunun malumudur! Sağlık çalışanlarımızın sorunlarını hep beraber istişare etmek amacıyla sendika Şubemizde yapmak istediğimiz sohbetimize ve çay içme davetimize iştirak etmeyerek meselenin özünü ıska geçen, kara propagandasını sürdüren, klavyeden sağlık okuryazarlığı ve sağlık hizmeti dersi vermeye çalışan gazeteci Barış ARSLAN’ a ısrarla cevaplaması için soruyoruz?

Yaptığınız haberde “kan alamayan hastane, tecrübesiz hemşire, çocuk servisinde kan alma rezaleti, laboratuvardaki sorunlar, birimler sorunu birbirine atıyor, prematüre bebek, yetersiz numune” gibi ifadeleri kullanmak suretiyle her meslekten çalışanı töhmet altında bıraktığınız sağlıkçılarımız ve sendikamızı ne kadar tanıyorsunuz? Genel anlamda bir vatandaş! şikayetlenmesinin ve halkın! rahatsızlığının ispatını yapmak ve sizlerden doğrusunu söylemek üzere haberde dile getirdiğiniz ve savunmaya çalıştığınız hasta ve yakını kimdir?

 Herhangi bir kamu hastanesindeki kan alma süreçlerini ne denli biliyorsunuz? İlk yazınızı yazdığınız tarihten başlamak üzere söz konusu hastadan aynı hastanede ve yakın tarihlerde kaç kere kan alındığının sayısını doğru söyleyecek misiniz? İlgili hastane sistemlerinde kan alış, çalışma ve çıkışının süresinin belirli periyotlarla yapıldığı sabit olduğuna göre verilen kanın sonucunun ne kadar sürede çıktığının gerçeğini söyleyecek misiniz?

Aynı hastanede verilen kan numunelerine ait hangi sonuçların çıkıp çıkmadığını, sadece belli birkaç sonucun teknik terimle yetersiz numune nedeniyle çıkmadığını ve bunun ne anlama gelebileceğini, son verilen kan numunelerinin giriş ve sonuç arasındaki sürenin gerçekliğini teyit edecek misiniz? Troll dediğiniz sağlık çalışanları ve hemşerilerimizin bir avuç memleket insanı olduğunu görmek adına hastanemiz bahçesinde onlarla tanışma fırsatını açıklayacak mısınız?

“Cumhurbaşkanı maaşından kaç kat fazla maaş alıyorsunuz?” “Cumhurbaşkanı maaşından kaç kat fazla maaş alıyorsunuz?”

 Özgür ve tarafsız bir ortamda yerel basınımızın tümünün davet edileceği ve giderleri hususunda sendikamızın gönüllü olduğu, konusu sadece sağlık çalışanlarıyla ilgili yaptığınız haberler olan ve de işin uzmanlarının bağımsız katılımcı olacağı bir sempozyum ve açık görüş programına var mısınız? Bu vesileyle halkın öz evladı olan, halk adına ve halkın yüksek yararı için sağlık hizmeti üreten, aynı zamanda devletimizin vatandaş kimliğini taşıyan sağlık çalışanlarımızı daha yakından tanımaya ve sağlık okuryazarlığının ne denli önemli olduğunu ortaya koymaya var mısınız?

 Yaptığımız ender ve önder sendikacılık sebebiyle hangi kanallar üzerinden bizleri hizaya çekmeye çalıştığınızı, aksi durumda her gün bizleri manşet yapacağınızı açıklayacak mısınız? Aynı konu ile ilgili ulusal internet haberciliğine servis edilen asılsız haberlerinizin yine cesur ve onurlu sağlık çalışanları tarafından şikâyet edildikten sonra haber sitelerince değerlendirilip doğru bir habercilik anlayışı olmadığı gerekçesi ile kaldırıldığını ifade edecek misiniz?

3 gündür yorduğunuz ve hakkına geçtiğini düşündüğümüz sağlık çalışanları ve sendikamız olarak tek amacımızın; haberlerinizde kullandığınız yanlış dil, halkımızı sağlık personellerine karşı kin ve nefrete yöneltecek tutum, haberinizde gerçekliği bulunmayan olay ve durumların, hastanedeki çalışanlarımızın duyduğu rahatsızlık ve baskı altında bırakılma durumu, haberin olağan habercilik anlayışla değil gelişi güzel, kavram kargaşasına mahal verecek şekilde, birim, meslek ve iş tanımlarını rastgele yazma biçiminiz olduğunu neden kamuoyuna açıklamıyorsunuz?

Sağlıkçılar ile ilgili haberiniz üzerine yüzlerce teşekkür mesajı aldığınızı ima ediyorsunuz ya! Her halde bu yüzlerce kişiden ne kısmetse bir tanesinin bile facebook, watsapp, twitter(x), instagram ve web sayfanızda ilgili muhteşem habercilik yazınızın altına teşekkür yazmayı akıl edemediğini, sayfalarınız kontrol edildiğinde ise kayda değer bir beğen-paylaş niceliğinin bulunmadığı tam aksine sağlıkçıların feryatlarının duyulduğunu açıklayacak mısınız?

 Yapacaksak eğer sadece onlar bebekler gülsün diye kan alma esnasında şirinlik yapacağımızı, Sağlık-Sen ve sağlık ordusu arasında kopmaz bir birlik ve bütünlük olduğunu, dirsek çürüterek yıllardır aldığımız etik derslerinin zekatının nelere kadir olduğunu, sendikal anlayışımızın iş güzarlık değil iç güzellik temelli olduğunu ve mağduriyet yaşattığını iddia ettiğiniz personel hakkındaki konuyu adli ve idari mercilere taşıyıp konunun nihayete erdirilmesini beklemekten ise nefsinize uyarak salla pati cevaplar verdiğinizi, kamu kurum ve kuruluşlarında hiçbir zaman mağdur eden fiil ve şahsı savunmadığımız gibi insan haklarına ihlali ve insani olan melekelere tacizi de bir suç saydığımızı ifade edebilecek misiniz?

Sendikacılığımızı değerlendirecek hadde ve çapa sahip olmadığınızı, sendikacılık, sağlık hizmetleri ve sağlıkçılar hakkında kayda değer bir bilginizin olmadığını, sosyal medya üzerinden geldiğini iddia ettiğiniz şikâyetlerin konumuzdan bağımsız olduğunu, aslında kendinizi haklı çıkarmak adına insanlarımızın mağduriyetleri veya şikâyetleri üzerinden prim kasmak istemediğinizi, sahte ve troll olmayan sağlık çalışanlarımızı ve sendikacılarımızı görmek ve onlarla tanışmak babında ilgili maddedeki teklifin hala geçerli olduğunu,dezenformasyona, algı oyunlarına, itibar suikastlarına, memlekette adam harcama tiyatrosuna tüm taraflar olarak alet olmayacağımızı ifade edecek misiniz?

              Başta yerel basın emekçilerimiz olmak üzere doğru haberin peşinde gece gündüz emek sarf eden gerçek haber kahramanlarına, Batman Çağdaş Gazetesinin mevzu bahis haber ve yazılarda herhangi bir dahli bulunmayan çalışan kardeşlerimize sağlık personelleri ve Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak sevgi ve saygılarımızı iletiyor, basın mensuplarımızı devam etmekte olan futbol turnuvamızın dostluk ve dayanışma ruhunu yansıtacak şekilde sembolik bir Basın Mensupları-Sağlık Çalışanları futbol müsabakasına açık olduğumuzu duyuruyoruz.

Sn. Barış Arslan;

Kibarca özür bekledik dilemediniz! Sağlıkçı ve sendikacı sohbetine davet ettik icabet etmediniz! Çayımız var buyurunuz dedik almadınız!

Biz sağlık çalışanları olarak yumuşak karnımızın hastalarımız, sendikacı olarak kırmızı çizgimizin sağlıkçılarımız, vatandaş olarak vazgeçilmezimizin ‘sağlıklı memleketimiz’ olduğunu, bunların dışında bizlerle ilgisi bulunmayan iş ve emellerin bizlerden beri olduğunu, yıkmaktan ve kör eleştiriden değil inşa etmekten ve gönül kazanmaktan yana tavrımızı sürdüreceğimizi ifade etmek isteriz. Bu vesileyle Batman Sağlık-Sen ailesi olarak sivil toplumun ayrılmaz bir parçası olduğumuzu, halkımızın belli bir kesimini oluşturan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklı ve yetkili sesi olmaya devam edeceğimizi, ilk günden beri icra etmeye giriştiğimiz yeni nesil sendikacılığı her alanda sürdürmeye, kurumsal bağlamda ilimizin ve ülkemizin tüm resmi, sivil oluşum ve dinamikleri ile istişare etmeye, iş kolumuzdaki sorun, ihtiyaç ve taleplerin nihayete erdirilmesi noktasında faaliyet, rapor ve görüşlerimizi ilgili kişi ve mercilerle paylaşmaya ve tüm güncel sendikal konularımızın takibini sürdürmeye devam edeceğimizi, sağlık alanında yükselen haklı sesimizi, daha da gürleştirmek adına, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların sesine katacağımızı, haklı bir dava ve daha onurlu bir yaşam inşası yolunda tüm bilgi ve bildiklerimizi, memleketimizin her bir ferdini korumak ve geliştirmek ve de hakk olanın ortaya çıkmasına aracılık etmek adına saygın, onurlu, emektar basın ve medya çalışanları ile paylaşmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

İbrahim Halil DURSUN- Sağlık-Sen Batman Şubesi Başkanı

Editör: Sercan Yılmaz