Türk Sağlık Sen Muğla Şubesi’nce sendikalarına yönelik iftiralara maruz kalındığı öne sürülen bir basın açıklaması yapıldı.

Türk Sağlık Sen Muğla Şubesi’nce yapılan açıklamada, “Binlerce üyesi olanların uğradığı hezimetin ardından sahaya inerek yıllardır küçük bir zümrenin haricinde selam dahi vermediği üyelerinin haklı tepkisine maruz kalarak herkese saldırmaya başlaması, saklamaya çalıştıkları gerçeği apaçık ortaya koymaktadır” denildi.

Türk Sağlık Sen Muğla Şubesi’nce yayımlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“ADİL BİR YARIŞTA TÜRK SAĞLIK SEN’LE BOY ÖLÇÜŞEMEZSİNİZ!”

“Türk sağlık sen Muğla Şubesi olarak, son yıllarda teşkilatlanmamıza büyük önem verdik. Tek bir sağlık çalışanını aramıza idari baskıyla katmadık, hiçbir idari yöneticiden sendikamıza destek istemedik ve bu beklentiye asla girmedik. Şahsi menfaatini düşünen kim varsa ondan uzak durduk. Bu haklı mücadelemiz de bize kısa sürede yetkiyi alabilecek bir güç olarak geri döndü. Binlerce üyesi olanların uğradığı hezimetin ardından sahaya inerek yıllardır küçük bir zümrenin haricinde selam dahi vermediği üyelerinin haklı tepkisine maruz kalarak herkese saldırmaya başlaması, saklamaya çalıştıkları gerçeği apaçık ortaya koymaktadır. Türk Sağlık Sen olarak, teşkilatımızın gecesini gündüzüne katarak sağladığı başarıyı ve harcadığı emeği basit iftiralarla kimsenin değersizleştirmesine müsaade etmeyiz.

YANLIŞ GİDEN NE VARSA DÜZELTMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Bilindiği üzere Muğla’da sağlık kurumlarında malum sendika üyeleri dışında başka hiçbir sendika üyesi idari pozisyonlarda görev alamıyor. Bunca farklı sendikanın içinde bir tane dahi ehliyet ve liyakat sahibi başka kimse yok mudur? Bir yılı aşkın bir süredir Muğla’da birçok kamu kurum ve kuruluşunda ehliyet ve liyakat sahibi, tarafsız ve adil idarecilerin görev alması için büyük bir mücadele verdik, veriyoruz.

Birçok kamu kurumunda malum sendikanın yöneticileri, temsilcileri ve yakınları hastane idari kadrosunda görev almakta. Ehliyet ve liyakate önem verilmeden yapılan atamalar sebebiyle birçok kurumda işleyiş bozulmuş, küçük bir zümrenin menfaati tüm çalışanların hakkından ve hukukundan üstün tutulmuştur. Hakkaniyetli olmayan geçici görevlendirmeler yüzünden personel eksikliği hat safhaya çıkmakta, işleyişte aksaklıklar yaşanmaktadır. Ayrıca; bazı şahıslar göreve yeni başlayan kamu çalışanlarını odalarında hiçbir şey anlatmadan üye yapılmakta, bazen rızalarını dahi alma gereği duyulmamaktadır. Bu konuda şubemize defalarca şikâyet gelmekte ancak bu şekilde üyelikleri alınan arkadaşlarımız korktukları için seslerini dahi çıkaramamaktadır. Türk Sağlık Sen Muğla Şubesi olarak bu konu için kurum yöneticileriyle ve ilgililerle defalarca görüşmeler yaptık. Birçok kurum yöneticisi bu konudaki tepkilerimizi haklı bulsa da gereken ilgiyi gösterememiş, bu baskıları ortadan kaldıramamış ve çözüm üretememiştir.

TÜRK SAĞLIK SEN KENDİNE YAKIŞANI YAPAR

İlimizde birçok kurum yöneticisinin sözleşmeleri bitmeden önce İl Sağlık Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Birileri gibi elimize liste alıp il sağlık müdürlüğüne koşmadık. Sadece bu vatana ve millete sadakati olan ehliyet ve liyakat sahibi kişilerin yönetici olmasını talep ettik. İlimizde yapılan yönetici değişikliklerinin ardından da Türk Sağlık Sen Muğla Şubesi olarak yeni atanan yöneticileri ziyaret ederek başarılar diledik ve tüm yöneticilerden; kurum idarecilerinin kamuya hizmet için çalışmalarını, sadece idari görevlerini yerine getirmelerini ve sendikacılığı sendikacıların yapmasına müsaade etmeleri istedik.

Sendika İl Temsilcisi Üye Yapıyor Diye Sürgün Edildi Sendika İl Temsilcisi Üye Yapıyor Diye Sürgün Edildi

Son zamanlarda teşkilatımızın özverili çalışması sayesinde yetkiye adım adım yürümemizden birileri çok korkmuş olmalı ki teşkilatımızı iftiralarla, karalamalarla yıpratma çabası içerisine girmişlerdir.

KİME GÖRE DOĞRU?

Geçerli sebep dahi sunmadan rahat yerlerde çalışanlar nedeniyle diğer sağlık çalışanlarının gün aşırı nöbetler tutmak zorunda kalması, birçok sağlık çalışanına kendilerine yakın olduğu için tolerans tanınması ve görev tanımı dışında rahat kurumlarda veya alakasız yerlerde çalıştırılması gibi saymakla bitmeyecek birçok sebepten dolayı, sağlık kurumlarında çalışanların memnuniyeti giderek düşmektedir. Bunun tek sebebi kibirli ve kendini devlet kurumlarından üstün gören malum sendikadır. Ayrıca bilinmelidir ki; vakti zamanında haktan ve hakikatten uzak adam kayırmalar yüzünden, bugün personel eksikliği çeken kurumlarda eşlerinin yanına dahi gönderilemeyen sağlık çalışanlarının vebali de bu malum sendikanın üzerindedir.

Türk Sağlık Sen olarak birileri gün aşırı nöbetler tutarken birilerinin zevki sefa sürmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Türk Sağlık Sen Muğla Şubesinin her bir yönetim kurulu üyesi ve temsilcisi görev tanımları içinde aktif bir şekilde sahada çalışmakta olup, bulduğu her fırsatta haklı mücadelesini aslanlar gibi sürdürmeye devam edecektir. İftiralarla, karalamalarla ve baskılarla 33 yıllık Türk Sağlık Sen’i yıpratabileceğini sananlar bizden korkmaya devam etsin. Hakkı ve Hakikati savunan, Ehliyet ve Liyakat isteyen bizleri asla durduramayacaksınız.

Kamuoyuna açıkça bildiririz ki; Türk Sağlık Sen hangi sendikadan olursa olsun işini layıkıyla yapan, liyakatli, adil ve hakkaniyetli tüm kamu çalışanlarının yanındadır.”

Kaynak: rss