Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdul Fettah Nur, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından yapılan ırkçı ve hedef gösterici açıklamalara maruz kaldı

Konuyla ilgili Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Başhekim Nur’u desteklemek ve yaşanan olayları kınamak amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Başhekim Abdul Fettah Nur’un Türkmen kökenli bir ailenin çocuğu olarak Afganistan’ın Mezar-ı Şerif şehrinde doğduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın bursunu kazanarak ülkemize geldiğini belirten Hız, Nur’un uzun yıllar Türkiye’de eğitim aldığını vurguladı. 

Dr. Nur’un, tıp eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Samsun’da özel hastanede hekimlik ve yöneticilik yaptığını, 2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkını kazanmasının ardından Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi’nde hekimlik ve Başhekim Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu aktardı.

Hız, Başhekim Nur’un 2020 yılında Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi olarak atanmasından bu yana başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini ve Sandıklı halkı ile hastane çalışanları tarafından sevgi ve takdir kazandığını belirtti. 

Ancak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ırkçı ve nefret dolu ifadelerinin Başhekim Nur’u hedef aldığını, olayın sosyal medya üzerinden popülist bir yaklaşımla gerçekleştiğini ifade etti.

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Ümit Özdağ’ın bu tür ırkçı yaklaşım ve nefret ifadelerini şiddetle kınadığını, Başhekim Abdul Fettah Nur’un Türkiye’de verdiği hizmetleri ve kişiliğini hafife almanın kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti

Hız, Ümit Özdağ’ın açıklamaları nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti ve milleti yanıltan Özdağ’dan bir özür beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim