Gaziantep'te geçtiğimiz gün Çocuk Hastanesinde diyalize giren 7 çocukta yaşanan sağlık sorunları sosyal medyada gündem olmuştu. Diyalize girdikten sonra çocuklarda kusma, mide bulantısı gibi sorunların yanı sıra 3 çocukta da şuur bozukluğu görülen olayın ardından sosyal medya hesaplarından yaşanan duruma tepki gösterildi.

Psikiyatri  hastasının  intihara teşebbüs ettiği iddia edildi Psikiyatri hastasının intihara teşebbüs ettiği iddia edildi

çocuklar


HASTANE AÇIKLAMA YAPTI!


Yaşanan olay ile ilgili Gaziantep Çocuk Hastanesi yönetimi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada: " Çocuk hastanesi diyaliz bölümünde diyalize giren 7 hastamızda diyalizden bir gün sonra bulantı kusma şikayetleri oldu. 3 tanesinde şuur bozukluğu da gelişti. Hastalarımızın hepsine acil müdahale yapıldı, yoğun bakımda takibe alındı. Dört hastamızın durumu hızla düzeldi, üç hastanın yoğun takibi ise devam etmektedir. Sorunun kaynağına yönelik ayrıntılı inceleme başlatılmış olup İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Laboratuvarının da  katkılarıyla problemin kaynağı en kısa sürede saptanacaktır.  Tespitlerimiz kamuoyu ile paylaşılacaktır." dedi.

Editör: TE Bilisim