Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri

Aydın önceki dönem Sağlık İl Müdürü Osman Açıkgöz’ün görevli olduğu süreçte Kuşadası Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile ilgili yapılan ihalenin bazı iş kalemlerinde yüksek meblağların yazılmış olması, soruşturma konusu oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın Aydın’a detaylı araştırma yapılması amacıyla gönderdiği müfettişin, başta Aydın önceki dönem Sağlık İl Müdürü Açıkgöz olmak üzere bazı kurum yetkililerinin tanık sıfatıyla görüşüne başvurduğu öğrenilirken, konuyla ilgili sürecin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

KURUMDA GÖREVLİ MÜHENDİS ŞİKAYETÇİ OLDU

Kuşadası’nda yapımı devam eden Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ihalesiyle ilgili açılan soruşturma, Aydın sağlık camiasında büyük yankı uyandırdı. Yolsuzluk soruşturmasının kurum içinde görevli bir mühendisin hazırlanan hakedişleri imzalamayarak şikayetçi olmasının ardından patlak verdiği öğrenilirken, yaklaşık 5 milyon liralık vurgun iddiası tüm yönleriyle mercek altına alındı.

“GÖREVLİ OLDUĞUM DÖNEMDE SORUŞTURMA TALİMATI VERDİM”

Halihazırda Sağlık Bakanlığı müfettişinin olayda suç unsuru olup olmadığına ilişkin araştırmalarına devam ettiği öğrenilirken, Aydın önceki dönem Sağlık İl Müdürü Açıkgöz de konuyla ilgili olarak Yeni Kıroba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında söz konusu soruşturmanın ihaleyi alan yüklenici firmadan kaynaklı olarak iddia edildiğine vurgu yapan Açıkgöz, “Benim bildiğim kadarıyla henüz herhangi bir ödeme yapılmamış. İlgili firmanın daha doğrusu bazı pozlarda yüksek yazdığıyla ilgili bir iddiadan ibaret. Konuya muhatap kişileri inanın hiç tanımıyorum. Daha önce yollarımız hiç kesişmedi. Konu bana iletildiğinde ben görevli olduğum süreçte gerekli soruşturma talimatını vermişim ve soruşturma yapılmış. İlgililer hakkında gerek Savcılığa suç duyurusunda bulunulması, gerekse de kurum içindeki ilgililerle ilgili soruşturma açılması noktasında biz gerekeni yaptık” dedi.

“SUÇ UNSURU OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR”

Halihazırda Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği müfettişin yolsuzluk soruşturması kapsamındaki süreci devam ettirdiğini belirten Açıkgöz, “Bunun devamına göre suç unsuru varsa da ilgililer hakkında Savcılık da mutlaka işlem yapılacaktır. Benim bildiğim kadarıyla ihaleye ilişkin pozların bazılarında yüksek yazılmış ama herhangi bir ödeme yapılmamış. Çünkü arada kontrol teşkilatları ve kabul komisyonları var. O süreçlerden de muhtemelen geçmiş. Dediğim gibi süreç henüz devam ediyor. Bu, Kuşadası’ndaki İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ilgili bir süreçtir. Bizim zamanımızda hemen hemen her ilçemizde onlarca yatırım yapıldı. Dolayısıyla süreçlerin içerisinde kontrol teşkilatları, muayene komisyonları ve bakanlık yetkilileri gibi bir sürü yerden geçmesi gerekiyor. Bu da bir sürü yerden geçmiş durumda. Benim deprem nedeniyle görevli olduğum dönem içerisinde de gerekli talimat verilmiş. Öncesinde soruşturulması yapılmış ve sonrasında da devam ettirilen bir süreçtir. Dediğim gibi henüz bildiğimiz kadarıyla ödemeleri yapılmamış ama pozlardaki değişiklikten dolayı suç unsuru olup olmadığı araştırılıyor” diye konuştu.

“HAKEDİŞ RAPORLARIYLA İLGİLİ SÜREÇ TAMAMLANMIŞ DEĞİL”

Suç unsuru olup olmadığına dair Sağlık Bakanlığı’nın araştırmasını sürdürdüğünün altını çizen Açıkgöz, “Bununla ilgili biz de gerek duyuldukça gerekli bilgileri vermeye devam edeceğiz. Firmaya henüz bir rakam ödenmemiş. Konunun dediğim gibi detaylarını ben de bilmiyorum. Benim depremde olduğum dönem içerisinde bu işlem gerçekleşmiş. Bana konu iletildiği andan itibaren ben soruşturma iznini zaten vermişim ve bu konularla ilgili geçmişte de soruşturma yapılmış. Netice itibariyle hakediş raporlarıyla ilgili süreç henüz tamamlanmış değil. Bu konu bana iletildiğinde biz gerekli soruşturmaları açtık ve suç unsuru varsa Savcılığa gerekli suç duyurularında bulunulması talimatını verdik ve daha sonra da oradaki görevimizden ayrıldık. Konuyla ilgili bilgi sahibi oldukça da kamuoyuyla paylaşmaya devam ederim” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı müfettişinin gerekli incelemeleri tamamlamasının ardından soruşturmanın ne yönde seyredeceği büyük merak konusu oldu. (MURAT TAN- Yeni Kıroba Gazetesi)

Editör: TE Bilisim