Pusula' dan Nesrin Demir' in haberi

Erzurum’un Tortum ilçesi Alapınar Köyü'nde vefat eden Metin Taş’ın cenazesi, şehir dışındaki akrabalarının cenaze törenine yetişmesi için ilçe hastanesinin morguna kaldırıldı. Yaklaşık 36 saat sonra akrabaların gelmesiyle birlikte Taş’ın cenaze namazı kılınarak defnedildi. Ancak hastane morgunda soğutucuların çalışmadığı öne sürülerek defin esnasında cenazenin kokarak, şiştiği iddia edildi.

Tortum’daki cenaze namazına katılan Gazeteci Öztürk Akkök, sosyal medya adresinden sorunu dile getirerek, “ Rahmetlinin defin esnasında cemaat kokudan rahatsız oldu. Cenaze sahipleri törene katılan ilçe kaymakamı ve belediye başkanına rahatsızlıklarını ifade ettiler” dedi.

Soruşturma açıldı

Denizli Servergazi Hastanesi Çalışanı Vefat Etti Denizli Servergazi Hastanesi Çalışanı Vefat Etti

Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık il Müdürü Gürsel Bedir ise, “Morg gayet normal çalışıyor, ilgili cenazenin morga alındığı zaman da çalışıyordu, teslim edilirken de. Bu cenazeyle beraber başka bir cenaze daha vardı morgda. Arkadaşlar bu gün 15.20 sularında her iki cenazeyi de sahiplerine teslim ettiler. Söz konusu cenazenin sahipleri de morgun düzgün çalıştığını, herhangi bir arıza durumunun olmadığını, cenazeyi teslim ederken de alırken de morgda her hangi anormal bir durumun olmadığını teyit ediyorlar. Kim cenazesini çalışmayan morga teslim eder? Cenaze yakınları cenazeyi verirken de alırken de morga bizzat giriyorlar. Morg normal çalışıyor. Bir sorun yok. Sizler bir konudan muzdaripseniz bunu aydınlatmak, açıklığa kavuşturmak, varsa bir sorun onu çözmek bizim boynumuzun borcudur. Olaya ilişkin soruşturma açıldı” ifadelerini kullandı.

Cenaze 36 Saat bekledi

Olaya ilişkin bir açıklamada Tortum Alapınar Mahalle Muhtarı Mahmut Kuş’tan geldi. Sağlık İl Müdürü Gürsel Bedir’e yanlış bilgi verildiğini ifade eden Muhtar Kuş, “Cenaze morgda 36 saat kaldı, maalesef soğutucuları açmamışlar ve bu durumla karşılaştık” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim