Barnes'ın enjeksiyon yöntemiyle idam edildiği bildirildi.

61 yaşındaki mahkumun son sözlerini soran yetkililere yanıt vermediği ve son yemek hakkından da feragat ettiği açıklandı.

Hemşire Patricia Miller cinayeti nedeniyle idam edilen Barnes, bu yıl Florida'da cezası infaz edilen 5. idam mahkumu oldu.

İdamı izlemeye gelen Miller'ın kardeşi Andrew Miller, "Buraya birinin ölmesini izlemeye değil, kardeşimi onurlandırmaya geldim. Hiç kimse kendi evinde güvenlik korkusuyla yaşamamalı. Hiçbir kadın, hiçbir çocuk, hiçbir hayvan bu korkuyu hissetmemeli" diye konuştu.

İdam edilen Barnes, 1997 yılında eşi Linda Barnes'ı boğarak öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, 2005'te savcılığa bir mektup yazarak hemşire Miller'ı da kendisinin öldürdüğünü itiraf etmişti.

Barnes duruşmalarda savunma yapmayarak üzerine atılı suçlamaları kabul etmişti.

Daha sonra yapılan DNA incelemesinde de Barnes'ın Miller'ı öldürdüğü kanıtlanmıştı.

Barnes bunların dışında en az iki cinayet daha işlediğini ancak bunlardan dolayı yargılanmadığını ifade etmişti.

Cezaevindeyken ünlü Alman yönetmen Werner Herzog'a bir röportaj veren Barnes, hemşire Miller'la cinayetten önce birkaç olay yaşadıklarını belirterek, "Çok aşağılanmış hissetmiştim. Tek söyleyebileceğim bu" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti

Cezaevinde Müslüman olduğunu ve vicdanını temizlemeye çalıştığını belirten Barnes, "Vicdansız olduğumu söylüyorlar ama değilim. Bu dosyada daha fazla soru yok. İdam edileceğim" diye konuşmuştu.

Independent Türkçe

Editör: TE Bilisim