Daha önce Harran Üniversitesi Hastanesinde görev yapan ve şuan İstanbul’da Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde çalışan Çocuk Cerrahı ŞanlıurfaMehmet Çakmak, yaşanan olayı “Sizlere yaşanmış bir hastane hırsızlık hikayesinden bahsedeyim” diyerek sosyal medya adresinden paylaştı.

Mehmet Çakmak hırsızlık olayı ile ilgili şunları aktardı;

“Zamanında doğuda oldukça sıcak bir şehrin hastanesinde bir gün hasta yatışa gelir. Hastane henüz yeni açılmıştır. Malzemeler gıcır gıcırdır. İki kişilik odada tek hasta vardır. Hasta 5 gün yatar ve tam taburcu olacağı sırada aynı odaya yeni bir hasta yatış gelir.

Bizim uyanık eski hasta yakını yeni gelen hasta yakınına ‘Kardeş havalar çok sıcak yiyecek içeceklerin dışarda bozulabilir. Bu buzdolabını ben 500 TL'ye aldım (2016) sana da lazım olur. İstersen aldığım fiyata sana bırakayım’ der.

Ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi Ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi

Adam düşünür taşınır ‘tamam alıyorum’ der ve 500 TL eline sayar verir. Adam bir hafta hastanede kalır. Yiyecekleri bozulmaz. Keyfi yerindedir. Taburculuk günü gelir çatar. Eşyalarını toplar dolabın fişini çeker. Buzdolabını servisin içinden sürükleye sürükleye götürür.
Hemşireler şaşkınlıkla adamı izler ‘Heeyy amcaaa ne yapıyorsun. Buzdolabını nereye götürüyorsun!’ diye adama seslenir. Adam ‘Ben buna 500 TL saydım, satın aldım’ der.
Hemşirelerin tebessümlerinden adam kandırıldığını anlar ama yine de onların ağzından kandırıldığını duyunca ikna olur.

Evet uzun yıllardır hastanelerden TV kumandası, yatak çarşafı, pil, eldiven paketleri, pike, sabun, hatta yatak süngeri bile çalanları gördük. Artık şehir hastanelerinde her şeyde çip var. Örneğin 45 gündür tedavi ettiğimiz hastanın çuval dolusu çarşaf ve yastıkla kapıda alarm ötünce yakalanması
 

Editör: TE Bilisim