Memur-Sen'den Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde eylem Memur-Sen'den Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde eylem

New Jersey'de yaşayan 62 yaşındaki Maria Macburnie, doktor kılığına girip bir yıldan uzun bir süre hastanede çalıştı. Kendi akrabası olan Dr Fe Almazon-Condit'in adını ve lisansını kullanarak  Shore Medical Associates'te Mart 2022'den Haziran 2023'e kadar 15 ay boyunca  sahte doktorluk yapan kadın, hastaları muayene etti ve reçete yazdı. 

Şimdi Ocean County Hapishanesinde tutulan Macburnie duruşmaya çıkarılmayı bekliyor. Ancak Macburnie'nin yaklaşan duruşma için bir avukat tutup tutmadığı henüz belli değil. 

TEHLİKELİ İLAÇLAR VERİYORDU

Macburnie hakkındaki iddialar bununla da sınırlı değil. Sahte doktor, hastanede çalıştığı süre boyunca tıp merkezine başvuran hastalara tehlikeli maddeler içeren ilaçlar reçete ediyordu.

Dedektifler Almazon-Condit'in adına yazılmış çok sayıda reçete  ve aynı zamanda birden fazla sigorta talebi ve faturası buldu. Sahte doktor, sigortadan ücret de almıştı. 

Tutuklu yargılanan Macburnie’nin kimleri mağdur ettiği araştırılıyor.

SAHTE DOKTOR CANINDAN ETTİ

Geçtiğimiz günlerde ABD'de bir sahte doktor vakası daha yaşanmıştı. 

ABDde sahte doktor skandalı Reçete bile yazmış 

California'da otel odasında kalça enjeksiyonu yaptırdıktan sonra hayatını kaybeden sosyal medya ünlüsü Ashten G'nin operasyonunu gerçekleştiren kişinin Floridalı Vivian Gomez adlı sahte bir doktor olduğu ortaya çıkmıştı. Gomez şimdi kasıtsız adam öldürmek ve sahte doktorluk yapmakla suçlanıyor.


Kaynak: Posta
Editör: TE Bilisim