HALKTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, olay Ağustos 2016’da yaşandı. Bahçelievler’de bulunan bir araç kiralama şirketi telefonla arandı. Telefonun ucundaki kişi kendisini, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde görevli ‘Kalp damar doktoru Ceren M.’ olarak tanıttı. Bir araç kiralamak istediğini söyleyen ‘Ceren M.’ kısa süre sonra araç kiralama şirketinin kapısında belirdi.

Üzerinde doktor önlüğü boynunda stetoskop!

Şirkete gelen bu kişinin üzerinde doktor önlüğü, boynunda ise, vücuttaki sesleri dinlemek için kullanılan stetoskop cihazı bulunuyordu. ‘Dr. Ceren M.’ adını kullanan kişinin doktor önlüğü ile şirkete gelişi, firma sahiplerinde güven uyandırdı; daha da ilgili olmalarını sağladı.

Türk doktorun 'Fındık tekniği' yöntemi dünya tıp literatürüne girdi Türk doktorun 'Fındık tekniği' yöntemi dünya tıp literatürüne girdi

Gün içinde ikinci bir araç kiraladı

Şirket ortağı Dinçer Ceyhan (50) ile görüşen bu kişi, ‘Ceren M.’ adına düzenlenmiş olan kimliği ibraz etti. Mercedes marka bir araçta karar kılan bu kişi, 500 liralık bir ön ödeme yaptı. Aynı gün içinde şirketi arayan bu kişi yeni bir araç kiralamak istediğini söyledi. Bu kez BMW marka araç kiraladı.

Bu kez ‘Bir aylık kiralayacağım’ dedi

Mercedes marka aracı bir aylığına kiralamak istediğini söyleyen bu kişiye, kiralama bedelinin 10 bin TL olduğu söylendi. Tutarı kabul eden ‘Doktor Ceren’, ödemeyi hesaba göndereceğini söyleyerek şirketten ayrıldı. Son kiralama işleminden birkaç gün sonra, şirketin telefon hattı bir kez daha arandı.

Kazadan sonra ulaşılamadı

Şirket yetkilisi ile görüşen bu kişi, kaza yaptığını aracı da Yenibosna’daki bir yere bıraktığını söyledi. Söylenen yere giden şirket sahipleri şok geçirdi. Araçta büyük bir hasarın olduğu görüldü. Bu süreçten sonra şirket sahipleri, kendisini ‘Dr. Ceren M.’ olarak tanıtan kişiye bir daha ulaşamadı.

‘O isimde bir doktorumuz yok’

Çalıştığını söylediği hastane ile görüşen şirket sahipleri, aldıkları yanıtla dolandırıldıklarını anladı. Yürütülen soruşturma sonrası Elâzığ Devlet Hastanesi’nde doktor olarak görev yapan Ceren M.’ye (39) ulaşıldı. Doktor Ceren M., araç kiralama işleminden haberi olmadığını söyledi.

Kameralar gerçeği ortaya koydu

Gerçek de kamera kayıtlarına bakıldığında ortaya çıktı. Kiralama işlemlerini yapan kişinin Doktor Ceren M.’nin kardeşi Seren G. (36) olduğu ortaya çıktı. Firma sahipleri de “Bizden araç kiralayan kişi bu” diyerek Seren G.’yi teşhis etti.

‘Kiralama yapmamı ablam istedi’

Soruşturma sonrası Seren G. hakkında iki ayrı suçtan dava açıldı. İfadesi alınan Seren G. ise, araçları ablasının istediği ile kiraladığını, ehliyet ve kimliğin de ablası tarafından gönderildiğini öne sürdü. Bilirkişi raporunda ise, imzaların Seren G.’ye ait olduğu kaydedildi.

İki ayrı suçtan ceza verildi

Yargılama sonrası Seren G.’ye ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 2 yıl 6 ay, ‘özel belgede sahtecilik’ suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Karara yapılan itiraz sonrası dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi’ne gitti. Daire, itirazı esastan reddetti. Karar kesinleşti.

Editör: TE Bilisim