Z Haber'den Atilla Öksüz yazdı;

 Yılın hekimi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine getirildi				Yılın hekimi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine getirildi

Başarılı ve güzel insan Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit hocamız geçtiğimiz günlerde görevden alındı.
Yerine Prof. Dr. Necdet Sağlam atandı. 
Nurettin Yiyit 30 Eylül 2021 tarihinde Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesine Koordinatör Başhekim olarak atanmış ve tüm damarları tıkanma noktasına gelen bu önemli hastaneyi marka hastaneye dönüştürmüştü.
Sevgili dostumuz Nurettin Hoca’nın uzun süredir görevden alınması için uğraşanlar vardı.
En başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca.
Aslen asker kökenli olan Yiyit, her dönem bedeller ödedi ama inandığı doğrudan, devletçi anlayışından, adaletten, mesleki hassasiyetlerden dönmedi.
Söz konusu sağlık hizmeti olduğunda devletin güvenlik şemsiyesinin herkesi kapsamaya yeteceğine inanan hekimlerden biriydi.
Prof. Dr. Nurettin Yiyit bugün Sağlık Bakanı yapılması gereken isimlerden biri iken belli ki özel hastane lobilerinin istemediği bir isim.
Hastanelerde neler yaşandığını biliyoruz.
Olaya Zonguldak olarak bakmayalım.
Özellikle büyük şehirlerde basit operasyon ve bazı tetkikler için bile bir sene sonrasına gün veriliyor.
Zonguldak’ta da süreler 3-6-9 aya çıkmaya başladı.
Hep birlikte, tanıdığı, torpili olmayanın tedavi olamadığı Türkiye’ye doğru hızla giderken önceki bakanlardan Recep Akdağ sonrası şartların daha da kötüleşmesi kaçınılmaz görünüyor.
Ve kimse de çıkıp bu işlerin özel hastaneleri olan bir Sağlık Bakanı ile olmayacağını söylemiyor.
Türkiye’nin öncelikli sorunlarından biri olmasına rağmen ne yazık ki insanlarımızın çektiği sıkıntılardan uzak, bu sıkıntılara duyarsız bir siyaset, medya ve STK anlayışımız devam ediyor.

Kaynak: rss