Ankara Koltuk Yıkama Servisleri: Güvenilir ve Etkili Çözümler Ankara Koltuk Yıkama Servisleri: Güvenilir ve Etkili Çözümler

 İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Palyatif Bölümü’nde aynı günde yaşanan iki kritik olay sağlık emekçilerini ayağa kaldırdı. Sabah saatlerinde Kulak Burun Boğaz Servisi’nde görevli hekimleri tüfekle tehdit ettiği iddia edilen şahıs gözaltına alınmış ve silahı ruhsatlı olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldığı iddia edilmişti. Akşam saatlerinde tüfekli saldırganın yeniden hastaneye gelmesi ve 9’uncu kata kadar tüfeğiyle çıkarak serviste görevli hekimleri tehdit etmesi üzerine hekimler kendilerini odaya kilitlemişti. Sağlık sendikalarından, hekimlerin adeta rehin alındığı bilgisi gelirken, hekimler güvenlik güçlerini acilen göreve çağırmıştı. Silahlı saldırgan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken hekimlerin de ifadesine başvurulduğu öğrenilmişti. Aynı anda yine Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaşanan başka bir olay ise hekimleri isyan ettirdi. Palyatif Bölümü’nde hayatını kaybeden bir hastanın yakınının serviste görevli hekimleri tehdit etmesi üzerine, hekimler kendini yangın merdivenine atmıştı. Yaşanan iki kritik olay hakkında İzmir Tabip Odası’ndan ilk açıklama geldi.


GÜVENLİK ZAFİYETİ!


Olaylarla ilgili henüz net ve doğrulanmış bilgilere sahip olmadıklarını belirten İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yüce Ayhan, “Yönetim kurulu üyeleri olarak hastaneye doğru hareket halindeyiz. Hukuk büromuz da konuyla ilgileniyor. Hekimlerin ifadelerine başvurulurken yanlarında avukatlarımız bulunuyor” dedi. Yarın (24 Nisan) Şehir Hastanesi’nde İzmir Sağlık Platformu olarak basın açıklaması düzenleyeceklerini ifade eden Ayhan, “Bir güvenlik zafiyeti olduğu açık. Gündüz saldırgan ‘sizi vuracağım’ diye tehditler savurarak hastaneden çıkıyor. Akşam tüfeğini alıp geliyor. Bu anlık gelişen değil planlanmış bir olay. Herhangi bir hasta yakınının kontrolsüz bir şekilde üst kat kliniklere, dokuzuncu kata çıkabilmesi ve hekimleri tehdit etmesi kabul edilebilir bir şey değil” ifadelerini kullandı. Can kaybının yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu vurgulayan Ayhan, “Ama bu, bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor. Bu açıdan biz şu anda gelişmeleri netleştirmeye çalışıyoruz. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak iki olay için de olay yerine intikal etmekteyiz” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: rss