Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi

Bakan Işıkhan: "(Asgari ücret) Yeni miktarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlık binasında asgari ücretle ilgili şu açıklamaları yaptı: “Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret için çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz.”

Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Türk İş Başkanı Ergün Atalay ise şunları söyledi: “Talebimiz yılda iki zam ve 18 bin liraydı. Ama anlaşılan rakam 17 bin lira. Maalesef bu başlangıç ücreti olmasına rağmen benim ülkemde geçim ücreti oldu. Sayın bakanım yine söylüyorum biz bu rakama katılmıyoruz. Muhalefet şerhi koyacağız, haberiniz olsun.”

TİSK: ÇATIŞMAK BU AİLEYE YAKIŞMAZ

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise “Devlet bizim devletimiz, işçi bizim işçimiz, işveren bizim işverenimiz. Bu masadan kalkıp yeni masalara oturacağız. Kutuplaşmak, çatışmak bu aileye yakışmaz. Hedefimiz, ortalama ücretin artması olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: