Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü  "Çankırı depremzedelere acil yardımda sınıfta kaldı!" başlıklı haberler üzerine basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamda;

" KAMUOYUNUN DİKKATİNE

      24 Ocak 2020 saat 20.55’de Sivrice-Elazığ Depremi ile ilgili olarak sosyal medya ve bazı internet sitelerinde çıkan iddialar hakkında; Çankırı İl Sağlık Müdürlüğümüz emrine tahsisli 2 adet UMKE aracımız mevcuttur. Deprem sonrasında Bakanlığımız UMKE yöneticileri ile irtibata geçmiş Bakanlığımız tarafından 1 adet UMKE aracı için çıkış emri verilmiştir. Çıkış emri gelen UMKE aracı tam donanımlı ve hiçbir eksiği bulunmadan 5 personel ile deprem bölgesine hareket etmiştir. Diğer UMKE aracımız yerelde yaşanması muhtemel afetlere müdahale edebilmek amacıyla ilimizde hazır bulunması Bakanlığımızca uygun görülmüştür. Aracın hareket etmesine, göreve gitmesine engel bir durum bulunmamaktadır.
İki UMKE aracımız içinde yazlık ve kışlık 4’er adet yeni yedek lastikleri mevcuttur. Gerekli bakımları yapılmakta her daim göreve hazır bulunmakta olup araçlarımız tam donanımlı ve eksiksiz olarak hazır bekletilmektedir. 
İlimizden iki adet tam donanımlı ambulans görevlendirilmiştir. Araçlarımızdan bir tanesinde hizmet vermesini engellemeyecek derecede bir arıza meydana gelmiş olup   Elazığ il ambulans servisi başhekimi ve Bakanlığımız yöneticileri ile görüşülmüş  olay yerinde yeterli ekip olduğundan ambulans Çankırı’ya geri çekilmiştir
   Sağlıklı ve doğru bilgilendirmenin tarafımızdan sosyal medya kanallarımız ve kurumsal web sitemiz aracılığı ile yapılacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur.

                                                                                                                                                                 Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü" ifadelerine yer verildi

Editör: TE Bilisim