Genç Sağlık SEN'den Anlamlı Hareket Genç Sağlık SEN'den Anlamlı Hareket

Hekim dışı sağlık çalışanlarının alım gücü her geçen gün ciddi şekilde düşmektedir. Ekonomik sıkıntılar içine giren sağlık çalışanları, sağlık hizmetlerini de olumsuz etkileyecek şekilde kendilerini tamamıyla hastalarına veremiyorlar. Hal böyle olunca bu durum hastalara dahi yansıyor. Karşısında mutlu olmayan bir sağlık çalışanı gören vatandaşlar endişelerini dile getirmeye başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA, her ne kadar pek çok kez sağlık çalışanlarının önemini ve onlara sağladıkları  imkanları anlatan twitterler atsa da, yaptığı ek ödeme düzenlemeleriyle sağlık çalışanları arasındaki ek ödeme adaletsizliğini ve eşitsizliğini daha da perçinleştirdi, hekim dışı sağlık çalışanlarını memnun edemedi.  

Millet ittifakı seçim vaadi de olsa, sağlık çalışanlarının maaşlarının yoksulluk sınırı seviyesine getirileceğini ifade etti.

Ancak, henüz Cumhur ittifakından sağlık personeli hakkında bir vaat gelmedi. Teşvik ve taban gibi ek ücretlere rağmen halen en düşük hemşire maaşı 12 bin  TL düzeylerinde. Sağlık çalışanlarının ekonomik seviyelerinin yükseltilmesi ve refah düzeylerinin artırılması toplum sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Bu bakımdan sağlık çalışanlarına yönelik yapılacak iyileştirmelerde hekim ve diğer sağlık çalışanları arasında ayırıma gidilmemelidir.

Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı Muhammet BİRİNCİ tüm Cumhurbaşkanı adaylarına çağrıda bulunarak, seçime ramak kala sağlık çalışanları ile ilgili vaatlerini net bir şekilde kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarının  maaşlarının yoksulluk sınırı üstüne çıkarılmasını istiyoruz. Elbette ki devletimiz bunu yapacak güçtedir.

Hürriyetçi Sağlık Sen olarak tüm Cumhurbaşkanı adaylarından sağlık çalışanlarının ücretlerinin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması yönünde söz vermelerini bekliyoruz. Dedi.

Editör: TE Bilisim