Banka promosyon ihalelerinin feshi için SES üyesi (Sağlık Emekçileri Sendikası) sağlık çalışanları ilimizde protokol imzalanan 2 bankanın önünde oturma eylemi yapmaya hazırlanıyor…

Hatta, önümüzdeki hafta onlarca sağlık çalışanının bankalara giderek otomatik ödeme talimatlarını da iptal edeceği ifade edildi.

***

Anımsayacaksınız, yaklaşık 8 ay önce İl Sağlık Müdürlüğü 20 binin üzerinde sağlık çalışanı için promosyon ihalesi düzenlemişti.

İhale 2 bankada kalmıştı…

Promosyon parası kişi başı önce 11 bin TL, daha sonra da 16 bin TL’ye çıkartılarak imzalanmıştı.

Ancak geçen süre içerisinde enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle bazı illerde promosyon ihaleleri iptal edilmişti.

Bunun üzerine Bursa İl Sağlık Müdürlüğü de ihalenin yeniden güncellenmesi için bankalara yazı gönderdi.

Ancak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta bankalara gönderilen yazıya henüz geri dönüş olmadığı öğrenildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’a, “Banka promosyon ihaleleri konusunda yeni bir gelişme var mı?” sorusunu yönelttik…

Dr. Yavuzyılmaz’ın yanıtı “Biz yazımızı yazdık şimdi bankalardan gelecek cevabı bekliyoruz…” oldu.

Sağlık çalışanları adına “Umut var mı?” diye de sorduk elbet ama…

***

Evet, şimdi dönelim yazımızın başına…

Sağlıkçıların eylem planları hazır…

Önümüzdeki hafta banka önünde basın açıklaması yapılacak…

Ardından SES’e üye olan sağlıkçılar bankalardaki otomatik ödeme talimatlarını iptal edecek…

Ve daha sonra da banka önlerinde oturma eylemi düzenlenecek…

Ayrıca resmi dilekçe ile maaş aldıkları bankadan ayrılarak, maaşlar başka bankalara transfer edilecek… 

***

SES Bursa Şubesi Başkanı İrfan Açık, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirterek, yerelde başlattıkları bu eylem ve etkinlikleri ülke geneline yaymayı hedeflediklerini söyledi.

“Hak edilmiş haklarımızın birileri tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyiz…” ifadesini kullanan başkan Açık şöyle konuştu:

“İlk altı ay toplam yüzde 500 bankalar kar ederken, sağlık emekçilerinin bu paydan yararlanmaması asla kabul edilebilir bir durum değil. Bankalar sırtımızdan para kazanıyor, promosyona sıra gelince ‘sözleşme’ diyorlar. Böyle bir şey olmaz. Maaşlarımızı başka bankalara taşıyacağız. Şimdilik bu tamamen yerel bir eylemdir. Topladığımız dilekçelere Sağlık Bakanlığı hala yanıt vermedi. Bankalar bizim dediğimiz süreci gerçekleştirmezlerse sadece sağlık sektörü değil, tüm kamu emekçileri adına genel merkezimizle birlikte ülke genelinde eylem ve etkinlikler başlatacağız. Ayın 15’ini bekliyoruz…”

***

Anlaşılan o ki bu hamur daha çok su kaldıracağa benziyor…

Lale Akasoy-Bursa Duysun

Editör: TE Bilisim