Vali Ersin Yazıcı, İl Koordinasyon Kurulu’na kendisinden sonra gelen, aralarında iki ilçe belediye başkanının da bulunduğu  kurum yöneticilerini salona aldırmadı ve savunmalarını alınması talimatını verdi.

İl Koordinasyon Kurulu, Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplandı.  

Vali Yazıcı, toplantıyı başlattıktan sonra salona girmek isteyen bazı kurum yöneticilerinin içeri alınmasına müsaade etmedi.

Muayeneye giden doktordan meslektaşına saldırı iddiası Muayeneye giden doktordan meslektaşına saldırı iddiası

Vali Yazıcı, “Arkadaşlar, şimdi dışarıdan 3 arkadaşımız gelmiş. Çok basit bir şey soracağım; bir toplantıya, toplantıya başkanlık edecek kişiden sonra katılım olur mu, olmaz mı? O arkadaşlar işlerine baksın, savunmalarını da isteyelim. 2 aydır buradayım, açılış, tören benim 3 yada 5 dakikayı geçmez. Zaman kıymetli. Çok önemli bir mazeret yoksa her şey zamanın da olacak. Avrupalı tıkır tıkır yapıyor bunu. Her şeyin bir usulü var. Ben böyle bir saygısızlık yapmam, sizde bir birinize saygısızlık yapmayın. 3-5 dakika önce gelmenizin bir zararı olmaz. Ben zamana riayet ederim. 3-5 dakikalık gecikmemi ise bilinçli yaparım, geciken olursa yetişsin diye.” İfadelerini kaydetti.

Valiyi Sinirlendiren Kurum Yöneticileri Kimler?

Vali Ersin Yazıcı'nın, toplantıya alınmamasını ve savunmalarını istediği kurum yöneticilerinin isimleri ise şöyle: 

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Devlet Su İşleri'nde (DSİ) görevli ancak ismi öğrenilemeyen bir kişi.(Malatya Haber)

Editör: Ceren Yıldız