15 Ekim itibariyle sözleşmesi biten İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu'nun görevi devretmesinin ardından, yaklaşık 1.5 aydır, müdürlük görevi vekâleten yönetiliyordu.

Genç doktor, kazada  öldü, 6 yaralı Genç doktor, kazada öldü, 6 yaralı

Kamuoyunda da önemli bir gündem maddesi haline gelen ve bir çok kesimin tepkisine neden olay sonrasında yeni il sağlık müdürü netleşti.

Kastamonu'nun İl Sağlık Müdürü, yaklaşık iki yıldır Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekimlik görevini yürüten Dr. Çağdaş Derdiyok oldu.


15 Kasım'da görevinden ayrılan Derdiyok, Kastamonu İl Saglik Müdürü olurken, o tarihten itibaren de Kırklareli'ndeki  mesai arkadaşları, Derdiyok'un hastaneye geri dönmesi için büyük çaba sarf etti.

ÇAĞDAŞ DERDİYOK KİMDİR?
10.09.1989 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Bayrampaşa Suat Terimer Anadolu Lisesi 2008 yılında mezun oldu. Lise döneminde öğrenci temsilciliği ve hazırlanan DETAY isimli tarih dergisinde yayın yönetmenliği görevini yürüttü. 2007 yılında Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 2013 yılında mezun oldu. Tıp Fakültesi eğitimi esnasında Anadolu Üniversitesi’nde ikinci üniversite okuyarak Sağlık kurumları İşletmeciliği ön lisans bölümünden 2013 yılında mevzun oldu.

Mezuniyetinin aynı yılı içerisinde devlet hizmet yükümlülüğü ataması ile Ulus Şehit Piyade Er Hasan Hüseyin Oğuz İlçe Devlet Hastanesine atandı ve 6 ay boyunca acil serviste pratisyen hekim olarak çalıştı. Aynı hastanede 29/01/2014 tarih karar ile hastanenin başhekimlik görevine başladı. Bartın ulus ilçesinde 2015 yılında il sağlık müdürlüğünün görevlendirmesiyle ilçe sağlık müdürlüğü vekilliği görevi de verilerek her iki görevi 2015 yılına kadar yürüttü.

2015 ilkbahar TUS sınavı ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. Uzmanlık eğitimi sırasında Üniversite Araştırma Görevlileri Tıp Fakültesi Asistan Temsilcisi olarak üniversite hastanesi yönetim kurulunda ve Tıp Fakültesi Dekanlığı yönetim kurulunda görev aldı. Eğitimini 2019 Kasım ayında tamamladı. 2020 yılında Beykent Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği’nde yüksek lisans öğrenime başladı ve halen devam etmekte.

Devlet hizmet yükümlülüğü kurası ile acil tıp uzmanı olarak 2020 yılında Mardin devlet hastanesinde görevine başladı. Mayıs 2021 itibariyle Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekim yardımcısı olarak görev almıştır. 29.12.2021 tarihinde Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri başkan yardımcısı olarak atandı. 03/01/2022 tarihinde valilik oluru ile Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekim vekili olarak atanmıştır. Evli ve 1 erkek çocuk babası ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Editör: Ceren Yıldız