Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof Dr Şevki Hakan Eren ve Sağlıktan sorumlu rektör yardımcısı Prof Dr Ayşe Balat, hastanenin hiçbir kişi ve kuruluşa borcu olmadığını açıkladı. Eren ve Balat, yeni açılacak birimlerle Gaziantep’in gururu olmaya devam edecek hastanenin takdir edildiğini ve örnek gösterildiğini belirtti.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın Gazetemize yaptığı açıklamada, “Üniversite Hastanesi yükümüzü almıyor, iflas etmiş durumda, bitmiş, çeviremiyor, döner sermayesi yetmiyor” şeklindeki sözlerine Üniversite Hastanesi’nden açıklama gecikmedi. Başhekim Prof Dr Şevki Hakan Eren ve Sağlıktan sorumlu rektör yardımcısı Prof Dr Ayşe Balat, “Hastanemiz borcu olmayan, öğretim üyelerine dağıtılan döner sermayeleri hiç aksatmadan yatıran ve diğer hastanelere örnek gösterilerek en üst sıralara çıkmayı başarmıştır. Onkoloji Hastanesi bitmek üzere ve “Acil, Travma ve Yanık” hastanesinin yapımı devam ediyor. Ayrıca yeni “Radyasyon Onkoloji Birimi” onkoloji hastalarımıza en konforlu şekilde hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

GAZİANTEP’İN GURURU

Üniversite Hastanesi’nin yeni açılacak birimler ve yatırımlarla Gaziantep’in gururu olduğunu belirten Başhekim Şevki Hakan Eren ve Sağlıktan sorumlu rektör yardımcısı Ayşe Balat yaptıkları açıklamada şunları dile getirdi:

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ “Ana Bina,  Çocuk Hastanesi,  Böbrek Nakli Hastanesi”, bitmek üzere olan “Onkoloji Hastanesi” ve yapımı devam eden 2024 yılı ikinci yarısında açılması planlanan “Acil, Travma ve Yanık” hastanesi olmak üzere toplam 5 hastanesiyle Türkiye’nin 100. Yılında Gaziantep’imizin gururu olmaya devam etmektedir. Ayrıca birkaç hafta içinde dünyanın en gelişmiş cihazlarıyla hizmete açılacak olan yeni “Radyasyon Onkoloji Birimi” ile onkoloji hastalarımıza en konforlu şekilde hizmet vermeye başlayacaktır.  Özellikle son üç yılda hastanemizde olağanüstü değişimler olmuş gerek tıbbi malzeme gerekse yüksek teknolojik cihazlarda neredeyse son 20 yılda alınan malzemeden daha çok malzeme hastanemize kazandırılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. “

POLİKLİNİK SAYISI 3 KATINA ÇIKTI

Depremin ardından hasta yükünün arttığı ve poliklinik sayısının 3 katına çıktığını belirten Başhekim Eren ve rektör yardımcısı Balat şöyle devam etti: ”Hastanemiz asrın felaketinin yaşandığı deprem döneminde anında organize olarak hem ilimize hem de etkilenen çevre illere kesintisiz hizmet vermiş, hala da bu hizmete devam etmektedir. Özellikle Hatay ve Kahramanmaraş Üniversite hastanelerinin neredeyse tamamı, Adıyaman, Malatya, Adana Üniversite hastanelerinin kısmi zarar görmesiyle bu bölgelerden hastanemize yoğun bir hasta akışı olmuştur. Şehrimizin en büyük devlet hastanesi olan “Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de ciddi zarar görmesiyle hasta sayımız giderek artmaya başlamıştır. Öyle ki hastanemiz şu anda deprem öncesi bakılan poliklinik sayısının neredeyse 3 katına çıkan poliklinik sayısıyla hizmet vermeye devam etmektedir.”

HASTANEMİZ TAKDİR EDİLİYOR

Kamuda araç tasfiyesi başlıyor Kamuda araç tasfiyesi başlıyor

Hastanemiz bölgemizde “nükleer tıp, gastroenterolojik işlemler,  çocuk kardiyoloji işlemleri, çocuk kardiyovasküler cerrahi işlemler, böbrek ve kornea nakli, onkolojik ve hematolojik hastalıklar” konusunda neredeyse tek başına hizmet veren hastane konumundadır. Gaziantep Üniversitesi Hastanesi; son 3 yıl içerisinde ülkemizde hizmet veren üniversite hastanelerinin içinde takdir edilen kurumlardan biri olmuştur. Çünkü “borcu olmayan, firma borçlarını zamanında ödeyen, öğretim üyelerine dağıtılan döner sermayeleri hiç aksatmadan yatıran” ve diğer hastanelere örnek gösterilerek en üst sıralara çıkmayı başarmıştır. Öyle ki Diyarbakır’da yapılan, YÖK ve SGK ‘dan üst düzey yöneticilerin de katıldığı toplantıda gelir-gider dengesini tam sağlayan en iyi hastane olduğu ilgili birimlerce takdir edilerek tescillenmiştir.

HİÇBİR KİŞİ VE KURULUŞA BORCUMUZ YOK

 Son 6 ayda tıbbi malzeme, ilaç fiyatları, laboratuvar hizmet fiyatları, cerrahi operasyonlarda kullanılan malzeme fiyatlarında en az 3 katı, bazı kalemlerde ise 10 katı (örnek: ortopedik operasyon malzemeleri) artışlar olmasına rağmen hasta hizmetlerinden ödün verilmeden, mevcut bütçemizle hizmete en iyi şekilde devam edilmiştir. Özellikle deprem bölgesinden gelen hastalarımızı,  sınır komşuluğu nedeniyle Suriye’den gelen hastaları ve şehrimizde yaşayan sığınmacıları da göz önüne alırsak bölgenin tam teşekküllü tek hastanesi durumunda olan Gaziantep Üniversitesi Hastanesinin önemi ortadadır. Dolayısıyla bu güzide kurum için, şehrimizin değerli yöneticileri ve halkımızı yanımızda görmek, hizmet sürecinde desteklerini hissetmek, özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımızın motivasyonunu artırmada oldukça kıymetlidir. Yukarda belirtildiği üzere, ülkemiz çapında takdir edilen, hiçbir kişi ve kuruluşa borcu olmayan hastanemiz hakkında bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz olumsuz haberlere ilişkin açıklama yapma gereği doğmuş olup; kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” 

 

Editör: TE Bilisim