Sivas’taki mülk sahibi kiracı kavgasına Sağlık İl Müdürlüğü’de katıldı

Şeyhşamil Mahallesi Hamza Yerlikaya Caddesi’nde bulunan 1 numaralı Aile Sağlığı Merkezinin mülk sahibi ile Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan doktorlar arasındaki kira krizi büyüyor…

Sivas’taki mülk sahibi kiracı kavgasına Sağlık İl Müdürlüğü’de katıldı

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü bahse konu olan yeri 2018 yılında 1 yıllık olarak kiraladıktan sonra sözleşme 2019 yılında iki taraflı olarak fesh edildi.

İddialara göre, Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan doktorlar sözleşme bitmesine rağmen bu alanı 6 ay boyunca kira ödemeden kullanmaya devam etti. Bu süreçte noter aracılığı ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne bu durumu bildirildi ve Müdürlük 6 aylık kullanım bedelinin ödemesini mülk sahibine yaptı.

Mülk sahibi, İl Sağlık Müdürlüğü’ne doktorların usulsüz olarak burada kaldıklarını beyan etmesine rağmen; bu süreçten sonra sağlık müdürlüğü tarafından “biz herhangi bir ödeme yapmayacağız, doktorlar ile siz anlaşacaksınız bizimle alakalı herhangi bir şey kalmadı” şeklinde cevap verildi.

Mülk sahibi hem sağlık müdürlüğü, hem de içerisinde görev yapan doktorlarla her ne kadar anlatma yoluna gitmeye çalışsa da bunda başarılı olamadı.

Bunun üzerine konu adli makamlara intikal etti ve 4 yıla yakın süren mahkeme sürecinde, dükkan sahibi olan vatandaş bütün davaları kazansa da, doktorlar konuyu bir üst mahkemeye taşıma yolu ile bu güne kadar gelindi.

Yurtdışında yaşayan bir Türk vatandaşı olan dükkan sahibi yetkililerden mağduriyetinin giderilmesini istiyor…

Hastanedeki vardiya dehşeti! Yardımcısını sopayla döverek öldürdü Hastanedeki vardiya dehşeti! Yardımcısını sopayla döverek öldürdü

blank

blank

blank

Şeref Gülmez / Büyük Sivas Haber

Editör: TE Bilisim