Sağlık Bakanlığı her yıl belirli sayıda sağlık personelini yurtdışında görevlendiriyor.  Eğer ülkemizde Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir çalışansanız bir sure için yurtdışında çalışma şansınız mevcut.

Genel olarak kamuda birçok yurtdışı görevlendirme program bulunuyor.  Sağlık Bakanlığı Yurtdışı Görevlendirme programı bunlardan biri. Bu program ile ülkemizi yurtdışında gururla temsil edebiliyorsunuz. Bunun yanında maddi anlamda da avantajı olabiliyor.

Hangi Ülkelere Gidilebilir?

Yurtdışı görevlendirme programıyla birlikle Bangladeş, Sudan, Somali gibi yerlerdeki Türkiye Cumhuriyeti hastanelerinde çalışılabiliyor.

Başvuru Şartları

Her yılın açıklanan kılavuzuna göre farklı başvuru şartları açıklansa da genel olarak devlette belirli bir süre çalışıyor olmak ve size uygun kontenjan olması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı Yurtdışı Görevlendirme’ye Nasıl Başvurulur?

Başvurular online olarak bakanlık sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Ancak her yıl ilan ve güncel durumu kontrol etmek biraz zor olduğundan Görkemliyollar sitesindeki yazıdan Sağlık Bakanlığı Yurtdışı Görevlendirme hakkında güncel bilgileri öğrenebilirsiniz.

Kaynak: https://www.gorkemliyollar.com/saglik-bakanligi-yurtdisi-gorevlendirme/

Editör: TE Bilisim