Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri Sendikası (Türkiye Yol-İş) ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında 19. Dönem İşletme Düzeyi Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni, Karayolları Genel Müdürlüğünde düzenlendi.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ile bazı kara yolu işçileri katıldı.

Bakan Bilgin, törende yaptığı konuşmada, İşçilerin yanı sıra memurlarla da toplu sözleşme yaptıklarını anımsatan Bilgin, şunları kaydetti:

"Birçok sosyal güvenlik sorununu, ek gösterge sorununu ele aldık. Onların çözümü için şimdi bir süreci başlattık. Memurlardaki ek gösterge meselesini ele aldık ve zaman içerisinde onun takvimini kamuoyuyla paylaşacağım. O sorunu çözeceğiz. Sözleşmeliler sorunu var, o sorunu da çözeceğiz, onu da bir takvime bağladık. Sözleşmemizde kayıt altına aldık. Dolayısıyla önümüzde sorunlar ve bu sorunları çözdükçe güçlenecek bir Türkiye var. Emekçileriyle buluşarak, onların taleplerini karşılayarak ilerleyen bir Türkiye var."

Editör: TE Bilisim