Deprem tazminatı ödemesi yapılmamasını protesto eden sağlık emekçileri Hemotoloji Onkoloji Hastanesi önünde toplandı. Hastane bahçesinde protesto gösterisi yapan sağlık emekçileri 'insanca yaşamak istiyoruz' sloganları atarak yürüyüş yaptı.

'AYLARDIR ADIM ATILMADI'

Dev Sağlık İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Türkmen, Adana’da deprem nedeni ile tahliye edilen tek hastanenin Balcalı Hastanesi olduğunu hatırlatarak, "Buna rağmen deprem tazminatı alamayan Balcalı Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi çalışanları olarak bu konuyu farklı şekillerde çeşitli makamlara ilettik. Her makam haklılığımıza onay verirken bu akıl dışı haksızlık ve mağduriyet giderilmemiştir. Deprem tazminatı ödemeleri konusunda aylardır adım atılmadığını bir kere daha hatırlatmış olduk. Bu konuda mücadelemizin sürecek" diye konuştu.

Sağlık Müdürü, Hastane Yemekhanesini Denetledi Sağlık Müdürü, Hastane Yemekhanesini Denetledi

'HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ'

SES İşyeri Temsilcisi Nazan Eğne de depremin ilk gününden bu yana gerek ameliyathanelerde gerek acillerde ve polikliniklerde canla başla çalıştıklarını belirterek, "Madem deprem ödeneği çıkarıldı, bu ödenekten hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımızı alana kadar eylemlerimiz devam edecek" dedi.(arıgerçek)

Kaynak: