DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, siyonist işgal rejimi unsurlarının alıkoyduğu Şifa Hastanesi Müdürü Ebu Silmiyye'nin de aralarında olduğu 4 sağlık çalışanı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

İşgal rejiminin, 15 Kasım'da baskın düzenlediği Şifa Hastanesi'ndeki hastaların ortak Birleşmiş Milletler (BM) misyonu tarafından tahliye edildiği hatırlatılan açıklamada, "22 Kasım'da Filistin Kızılayı ile işbirliği içinde olan DSÖ, Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nden 151 hasta, onların akrabaları ve sağlık çalışanlarını nakletmek üzere başka bir BM ortak misyonuna katıldı." denildi.

Tahliyenin 20 saatte tamamlandığı, bu sürede işgal rejiminin tahliye konvoyunu kontrol noktasında 6 saat durdurduğu ve arama yaptığı ifade edilen açıklamada, bu durumun, "konvoyun Şifa Hastanesi'nden çıkışta kontrolünün yapılacağı" yönündeki anlaşmaya rağmen gerçekleştiği belirtildi.

KPSS başvuru kılavuzu yayımlandı KPSS başvuru kılavuzu yayımlandı

Açıklamada, "Filistin Kızılayından 3 ve Sağlık Bakanlığından 3 olmak üzere 6 sağlık personeli (sağlıkçılar) gözaltına alındı. Güvenlik noktasında 6 saat bekleyen tahliye konvoyu, bazı hastaların durumunun ağırlaşması sonrasında yoluna devam etti. Hastalar gece geç saatlerde nihai varış noktalarına ulaştı. Hastaların çoğu Gazze'nin güneyindeki Gazze Avrupa Hastanesi'ne nakledilirken diyaliz hastaları Najjar Hastanesi'ne götürüldü." denildi.

Alıkonulan sağlık çalışanlarından 2'sinin serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, "Şifa Hastanesi Müdürü de dahil geriye kalan 4 sağlık personelinin durumu hakkında bilgimiz yok. DSÖ, bu kişilerin gözaltında tutulmaları sırasında yasal ve insani haklarına tam olarak uyulması çağrısında bulunuyor." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA) 

Kaynak: