Her ne kadar ismi 35 bin sağlık personeli alımı olsada bu 35 binin sadece 26 bini sağlık mezunları arasından KPSS ile işe alıncak. Geri kalan kısmın 1.000'i genel memur, 8 bini işçi. 

personel sağlık / özel haber

Bir Serum Vakası Daha.. Hasta Hayatını Kaybetti Bir Serum Vakası Daha.. Hasta Hayatını Kaybetti

Onbinlerce atama bekleyen sağlık personeli için 26 bin rakamı çok düşük kaldı. Sadece 2023 yılında üniversitelerin hemşirelik bölümünden 16 bin hemşire mezun oldu.

Bu alımda 1500 paramedik alınacak ancak atama bekleyen paramedik sayısı 110 binlerde. Türkiye'nin en küçük ili Bayburt'ta şimdiye kadar 2-3 bin paramedik mezun oldu. Gerisini siz düşünün...

26 bin sayısı çok ama çok az bir sayı. Hastanelerde servislerde hemşireler, ebeler , sağlık teknikeri ve teknisyenleri aşırı iş yükü altından görev yapıyorlar.  10 hemşirenin yapması gereken görevi 2 hemşire yapıyor.

Kalabalığa ve kuyruğa neden oluyor

Sağlık personelinin az sayıda olması kan alma, ekg, röntgen , laboratuvar, kayıt, göz ölçümü, pansuman, alçı, enjeksiyon vb birimlerde uzun kuyruklara neden oluyor. Servislerde tedavi süresi uzuyor. 

Temizlik ve işçi kadroları şişti

Sağlığa geçmiş yıllarda çok fazla işçi alımı yapıldı. İşçi kadrolarını daha da şişirmek yerine sağlık mezunu insanlarımızın istihdam edilmesi daha faydalı olacaktır.

Editör: Sercan Yılmaz