Pegasus havayolları yeni paket kapsamında, kişisel eşya hakkı olan yolcuların, 1 uçuş paketi ve ilave kabin bagaj hakkı, 3 farklı uçuş paketi olmak üzere alternatif uçuş paketlerin yer alacağının bilgisini verdi. Pegasus, yurt dışı ve KKTC uçuş paketleri kapsamında yenilenen paketler neler? Yeni uçuş paketleri ne zaman yürürlüğe girecek?.

Bagajlar için ek ücret tahsil edilecek!

Pegasus, 14 Şubat itibarıyla satın alınan yurt dışı ve KKTC uçuş biletlerde geçerli olmak üzere, uçuş paketlerin yenilendiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, yurt dışında örnekleri olan bir uygulamayı Türk havacılık sektörüne taşıdığı gözlemlenirken, havayolu şirketinin uçuşlarında kabin bagajı hakkı satın almayan yolcuların, yenilen uygulama ile birlikte, sadece koltuk altına sığabilecek olan çantalarla uçağa binebilecek.

Bu düzenleme kapsamında, uçak içine ölçü sınırının üzerinde yahut ek eşya getirilmesi taktirde, her ek eşya için uçak biniş sırasında ek ücret tahsil edileceği bilgisi verildi.

Ek kabin bagajı almak isteyen yolcular ne yapacak

Pegasus tarafından yayınlanan açıklamaya göre, yenilen bu paketlerin, uçağa biniş ve iniş süreçleri ile müşteri deneyimini iyileştirmeyi planladıkları bilgisi yer alıyor. Ayrıca, kabin bagajı ihtiyaçları farklılaşan yolcular için farklı opsiyon sunmaya hedefliyor.

Yeni uygulama ile birlikte, tüm yolcular, uçak içine 1 adet, (40cm-30cm-15cm ve 3 kilogramı geçmeyen), koltuk altına sığabilecek çanta getirebilecek.

Ek kabin bagajı almak isteyen yolcuları, paket seçeneklerinden birini seçerek satın alabilecek.

Yoğun bakıma  zorla giren 7 kişi hakkında soruşturma başlatıldı Yoğun bakıma zorla giren 7 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

“Light Paket” alan yolcular, ihtiyaçları kapsamında, ek kabin bagajı satın alabileceği gibi, “Süper Eko Paket”, “Avantaj Paket” ve “Comfort Flex” paketlerden birini tercih ederek, her bir yolcu için 1 adet kişisel eşyaya ek olarak 1 adet kabin bagajı ve aynı zamanda da boyut ve kilograma şartı doğrultusunda uçak altı bagaj hakkı bulunacak.

Bu uygulama, 14 Şubat’tan önce satın alınan biletlerde geçerli olmayacak. Yeni uygulama 14 Şubat 2024 tarihi itibariyle satın alınan biletler için geçerli olacak.

Editör: Sercan Yılmaz