Kocaeli’nin en büyük sağlık yatırımı olan 1218 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi nisan ayından bu yana hizmet veriyor. Eylül ayına kadar hastanenin başhekimliğine, daha önce Kocaeli Devlet Hastanesinde başhekim yardımcılığı da yapan Uz.Dr. Aziz Çardak vekaleten atandı. Çardak eylül ayında bıraktı, başhekim yardımcılığına Kardiyoloji ve İleri Kardiyak Görüntüleme Uzmanı Doç. Ahmet Demirkıran getirildi.

İL MÜDÜRLÜĞÜ TALEBİ YAPTI AMA

Aradan geçen 1.5 aylık zaman zarfında Prof. Murat Uğur’un ataması gerçekleşmedi. Bakanlık Uğur’un atamasını onaylamadı. Uğur’un, İstanbul’daki evini taşımadan ve bazı görevlerini bırakmadan Kocaeli’ye git gel yapmak istemesi nedeniyle atamasının onaylanmadığı iddialar arasında.

İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi  İl Ambulans Servisi Başhekimliğine atandı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi İl Ambulans Servisi Başhekimliğine atandı

BAŞHEKİM MAAŞLARI DÜŞÜK

Sağlık Bakanlığı doktor maaşlarında ciddi iyileştirme yaptı ancak başhekim maaşlarında yapmadı. Bu sebeple bir doktorun başhekim olması aynı zamanda ciddi gelir kaybı demek. Bu sebeple pek çok doktor başhekimlik görevine sıcak bakmıyor. Bu sebeple Kocaeli Şehir Hastanesine tam 7 aydır başhekim atanamıyor.

PROF. DR. MURAT UĞUR KİMDİR?

10 Kasım 1977 Almanya doğumlu.
2001 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinden mezun oldu.
Uzmanlık eğitimini GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde tamamladı.
Tıpta uzmanlık tezinin konusu, “Mitral Kapak Replasmanında Total Leaflet Korumanın Sol Ventrikül Fonksiyonu Üzerine Etkisi” üzerine.
Meslek hayatına Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Jandarma Arama Kurtarma Taburunda pratisyen hekim olarak başladı.
GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde yardımcı doçent,
SBÜ Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yardımcı doçent,
Aynı hastanede doçent olarak görev aldı.
SBÜ Sancaktepe Şehit Profesör Doktor İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde çalışıyor.
Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği, Fleboloji Derneği ve Minimal İnvaziv ve Robotik Kalp Damar Cerrahisi Derneği üyesi.
Uğur’un ulusal ve uluslararası alanda birçok yayını bulunmaktadır.(En Kocaeli)

Editör: Ceren Yıldız