Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Trakya ile Çanakkale'nin batısının gece saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak yağışlar, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Özellikle Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

 Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde azalacağı, genel olarak ülkemizde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli, doğu bölgelerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Marmara'nın batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

2017'den bu yana araç muayene ücretlerine yüzde 819 zam 2017'den bu yana araç muayene ücretlerine yüzde 819 zam

Kuvvetli Yağış Uyarısı:

Yağışların Artvin ve Hakkari çevreleri ile gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli'nde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabilir. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önem taşıyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

 Gece saatlerinde Marmara'da güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esecek rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Editör: Sercan Yılmaz