Son hava tahmin raporları meteoroloji uzmanları tarafından paylaşıldı. İstanbul ve çevresinde yaşanan yoğun yağış sonrası sel felaketi, meteoroloji uzmanlarını uyarılarını tekrarlamaya yönlendirdi.

Meteoroloji uzmanları tarafından yayınlanan güncel hava durumu raporlarına göre, önümüzdeki 5 gün içinde İstanbul ve çevresi ile ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağışların görüleceği bilgileri verildi. Özellikle aşırı sıcaklıklar ve kurak bir yazın ardından bu yağışlar, toprak ve altyapıda sorunlara neden olabileceği için dikkatle takip edilmelidir.

İstanbul'da dün yaşanan sel felaketinin ardından, vatandaşlar daha dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor. İşte hava tahminlerine ve uzmanların uyarılarına dair tüm detaylar:

Uzmanlar Yeni Raporları Açıkladı

 İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Isparta, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova gibi bölgelerde sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu iller için sağanak yağış uyarısında bulunurken, illerin valilikleri de benzer uyarılar yapmaktadır.

İstanbul İçin Turuncu Uyarı

Göbeğini paraya çeviren adam! Serveti dudak uçuklatıyor Göbeğini paraya çeviren adam! Serveti dudak uçuklatıyor

İstanbul için dün yaşanan sel felaketinin ardından verilen uyarı "turuncu" kodlu olarak verildi. Diğer şehirler için ise "sarı" kodlu uyarılar yapıldı. Vatandaşlar, olası sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda şiddetle uyarıldı.

Valiliklerden Uyarılar

Sağanak yağışlara karşı valilikler de uyarılarda bulunuyor. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nde sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren etkili olacağı ve yerel olarak kuvvetli olabileceği belirtildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Editör: Sercan Yılmaz