İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti

Kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Türk ekonomisini güçlendirmeye büyütmeye devam ediyoruz. Eylül ayı başında Orta Vadeli Programı kamuoyuyla paylaşacağız. 12. Kalkınma Planı'nı Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra yürürlüğe koyacağız. Hazırlanan planın en önemli özelliği 2053 vizyonuna ışık tutmasıdır. Biz 30 yıl sonrasını düşünüyor ve hedefleri belirliyoruz. Türkiye'yi dünyanın ilk 5 ekonomisi arasına sokacağız.

KREDİ ve BURS ÜCRETLERİ

2024 yılında kredi ve burslar artıyor. Kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamları açıklıyorum. 2024’te lisans öğrencileri için bin 250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz. Yeni kredi ve burs miktarlarının tüm öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum.

SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI

Yeni rakamları sosyal medya hesabından da duyuran Erdoğan paylaşımında, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz tutarı belirledik. Yeni kredi ve burs miktarları tüm öğrencilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Editör: Ceren Yıldız