Yaşanan sel felaketinden sonra Ayancık Devlet Hastanesi'nde ihtiyaç duyulan malzeme ihtiyacı, personel gider ve ek ödemeleri ile borçlarının  Sağlık Bakanlığı talimatı ve  İl Sağlık Müdürlüğü  aracılığıyla Atatürk Devlet Hastanesi'nce ödenmesi söylentisi Sinop'ta akılları karıştırdı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Bakan Fahrettin Koca'ya konuya ilişkin dört soru sordu.  

1)Sağlık Bakanlığının,  İl Sağlık Müdürlüğü vasıtasıyla Ayancık Devlet Hastanesine böyle bir talimat verdiği doğru mudur?
2)Sağlık Bakanlığının, Ayancık Devlet Hastanesinin 6 aylık ihtiyacı olan 7-8 Milyon TL civarındaki parayı ödeyecek gücü yok mudur ?
3)6 ay süre ile Ayancık Devlet Hastanesinin tedariklerini karşılaması istenen Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin ihtiyaçları için ödenek nereden aktarılacak?
4)Her koşulda, kayıtsız şartsız canları pahasına hizmet eden Sağlık Çalışanları , zaten pandemiden dolayı gücünün üzerinde çalışmaktadır. Ödüllendirilecekleri yerde, son zamanlarda vatandaştan medet uman Devlet, bu sefer de sağlık çalışanlarının cebine mi göz dikmiştir ?

KaynaK:https://www.omedyam.com/karadeniz-devlet-simdi-de-saglik-calisanlarinin-cebine-mi-goz-dikti-133107/

Editör: TE Bilisim