Kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya kalkan vurguncuların bu seferki adresi Yozgat Şehir Hastanesi oldu.

Dolandırıcılar, vatandaşların telefonlarına çektikleri mesajlarda Yozgat Şehir Hastanesine Personel alımı olduğunu, belirterek, pandemi nedeniyle elden para alınmadığını ve istenilen evrakları hazırlayıp, sağlık raporu içinde 200 lira’yı ilgili İban hesabına yatırmalarını istendi. Durumdan haberdar olan Yozgat Şehir Hastanesi yönetiminden yapılan yazılı açıklamada;  vatandaşlar uyarılarak,  bu gibi gelen mesajlara itibar edilmemesi ve Emniyet Teşkilatına bildirilmesi gerektiği ifade edildi.

Yozgat Şehir Hastanesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yozgat Şehir Hastanesi Personel alımı adı altında para talep edilerek dolandırıcılık yapıldığı tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın personel alımı adı altında para talep edilmesi gibi dolandırıcılık olaylarında mağduriyet yaşanmaması için bu tür para karşılığı ilanlar ile karşılaşıldığında Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi gerekmektedir. İş Başvurusu Yozgat Şehir Hastanesi Kamu Personel alımları KPPS gibi resmi kanallardan yapılmaktadır. Özel kısım personel alımı için Rönesans İnsan Kaynakları bölümüne müracaat edilmesi gerekmektedir ve hiçbir ücret talep edilmemektedir kamuoyuna saygıyla” denildi. 

Editör: TE Bilisim