Sağlık Müdürü, Hastane Yemekhanesini Denetledi Sağlık Müdürü, Hastane Yemekhanesini Denetledi

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba kısa bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısında söz almış ve Uşak Üniversitesi ile alakalı olarak çeşitli iddialarda bulunmuştu. Uşak Üniversitesi Senatosu düzenlediği bir basın toplantısıyla bu iddialara yanıt vermişti. 
Milletvekili Karaoba bu yanıtın ardından TBMM’de tekrar mikrofonların arkasına geçerek üniversiteye daha kapsamlı bir şekilde saldırdı. Konuşmasında çok ağır ithamlarda bulunan Karaoba Uşak Üniversitesine şu soruları sordu;
1- Uşak Üniversitesinin  2018-2023 yılları arasında YÖK’ten aldığı kadrolar nelerdir? Bu kadrolara hangi kriterlere göre  atamalar yapılmıştır?
2- Koşulları sağladığı halde henüz atama ve yükselmeleri yapılmamış akademisyenlerin sayısı ve bekleme süreleri ne kadardır?
3 - Atama ve yükselme kriterleri neden bu kadar sık değiştirilmektedir?
4 - Üniversitesinin aleyhine sonuçlanan dava sayısı ne kadardır? Bur kararlar nelerdir? Bu kararlardaki kuma zararı ne kadardır? YÖK bununla ilgili olarak bir soruşturma açmışmıdır?
5 - Bu tarihlerde üniversitede yürütülen TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Proje sayısı kaçtır?
6- 1416 Sayılı MEB Bursuyla yurt dışında eğitim alıp Uşak’ta göreve başlayan akademisyen sayısı kaçtır? Bunların kaç tanesi Uşak Üniversitesinde kalmıştır, kaçını yurt dışına kaçırtmışsınızdır?
7-  Yurt dışından araştırma teklifi, burs, doktora sonrası çalışma imkanı bulan kaç akademisyene izin verilmemiştir?
8- Uşak Üniversitesinde son 10 yılda istifa eden akademisyen sayısı kaçtır? 13 B ile uzaklaştırılan akademisyen sayısı kaçtır?
(Egede Yeni Gün)

Kaynak: