Orijinal bir nesnenin ya da ürünün taklidini yapmak, kopyalamak imitasyon olarak adlandırılır. Genellikle orijinal üründen daha ucuz maliyetli olan imitasyon ürünler daha düşük bir kalite ve işçilik ile elde edilir. Pırlanta yüzük modellerinden biri olan baget yüzük modellerinde de imitasyon seçeneklere rastlamak mümkün. Daha uygun fiyatlı olması ve çeşit seçeneklerinin fazla olması imitasyon baget yüzük modellerinin de artmasına neden olmuştur. Ancak imitasyon baget yüzük ve gerçek altın baget yüzük arasında farklar bulunur. Gerçek ve imitasyon yüzük arasındaki temel farklar:

●      Malzeme farkı vardır. İmitasyon yüzükler değerli metaller yerine daha ucuz malzemeler kullanılarak yapılır. Pirinç, bakır gibi metallerle üretilmiş imitasyon yüzükler üzerine gümüş ya da altın kaplama yapılarak daha değerli bir görünüm kazandırılabilir. Gerçek altın baget yüzükler ise farklı saflık derecesine sahip 8, 14, 22 ayar gibi altın ile kaplıdır. Altın baget yüzükler, kaliteden ödün verilmeden üretilir.

Emine Erdoğan Ebe ve Hemşirerle Bir Arada Emine Erdoğan Ebe ve Hemşirerle Bir Arada

●      Dayanıklılıkları farklıdır. İmitasyon baget yüzükler değersiz ve düşük maliyetli olduğundan dolayı kalitesi düşüktür. Aksesuar olarak kullanılan imitasyon yüzükler zamanla renk kaybı, taş düşmesi ve çeşitli deformasyonlara uğrayabilir. Ancak gerçek altın baget yüzüklerde bu durum görülmez. Pırlanta, elmas gibi değerli taş ve altından üretilen gerçek baget yüzüklerin kullanım ömrü daha uzundur.

●      Değer farkı vardır. İmitasyon baget yüzükler genellikle düşük değere sahiptir ve değersizdir.  Gerçek altın baget yüzükler ise değerli metallerden üretildiği için maddi bir değeri bulunur ve yatırım amacıyla değerlendirilebilir.  Gerçek altın yüzüklerin iç kısımlarında değerli olduğunu ve altın saflığını belirten bir damga bulunur. Yüzüğün değerli olduğunu buradan anlayabilirsiniz. Aynı zamanda gerçek altın baget yüzüklerin taşları da daha parlak ve şeffaftır.

●      Estetik açıdan farkları vardır. İmitasyon yüzükler, işçilik bakımından düşük ve detay olarak daha eksiktir. Baget yüzük altın 14 ayar gibi gerçek altın yüzükler yüksek kaliteli malzemelerden ve işçilik ile üretildiği için daha şık bir görüntüye sahiptir.

İmitasyon baget yüzükler daha uygun fiyatlı olmalarıyla tercih edilse de gerçek altından üretilen baget yüzükler pek çok açıdan daha avantajlıdır.

Baget Yüzük Fiyatları

Baget yüzükler, evlilik teklifi ve nişan törenlerinin vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alır. Tektaş pırlanta yüzüklerden farklı bir seçenek arayışında olanlar için bir seçenektir. Dikdörtgen pırlantadan yapılan baget yüzüğün pek çok farklı seçeneğini bulmak mümkündür. Farklı boyut ve modelden üretilen baget yüzük fiyatları da seçenekler arasında değişiklik gösterir. Gerçek altın baget yüzükler farklı altın saflığında üretilir. 14, 8 ve 22 ayar altından üretilmiş olan baget yüzüklerin fiyatları da farklıdır. Aynı zamanda baget yüzükte kullanılan taşlar da fiyat farkını etkileyen unsurlar arasında yer alır. Elmas taşların boyutu, sayısı ve büyüklüğüne göre yüzüklerin fiyatları değişir. İşçilik ve detay da yüzüklerde ayırt edici özelliklerdir. Özel tasarım ve yüksek işçilik barındıran yüzüklerin fiyatları, diğer yüzüklerden farklı olacaktır. Uzun ömürlü, şık ve zarif gerçek altın baget yüzükler nişan yüzüğü ve özel günlerin sembolü olarak kullanılabilir. Her zevke ve bütçeye hitap eden gerçek altın baget yüzükleri Gülaylar’da bulabilirsiniz. Beyaz altın, yeşil altın ve sarı altın gibi farklı renklerde baget seçenekleri her zevke uygun şekilde üretilmiştir. Birbirinden şık ve farklı modelleri https://www.gulaylar.com/altin/yuzuk/baget adresinden bulabilirsiniz. Özel günlerde hediye olarak, günlük aksesuar olarak her alanda değerlendirebileceğiniz baget yüzükleri inceleyerek zevkinize hitap eden seçeneğe karar verebilirsiniz.

Editör: Sercan Yılmaz