Halk Tv'den Dinçer GÖKÇE'nin haberi;

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre 17 yaşındaki A. Y., ailesinin talebi ile Yalova Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı İlkadım birimine teslim edildi. 22 Haziran- 26 Ağustos 2023 tarihleri arasında bu birimin koruması altında olan A. Y.’nin, en az iki kişinin cinsel istismarı ve şantajına maruz kaldığı anlaşıldı.

ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜ İLE ŞANTAJ YAPTI

İddianameye göre A. Y.’ye yönelik istismarda bulunan isimlerden biri, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nde psikolog olarak çalışan E. Ç. (27) oldu. A. Y. ifadesinde, bu kişi ile yaşadığı cinsel birlikteliklerin, başlangıçta kendi rızası ile olduğunu ifade etti. Ç.in en az 4-5 kez cinsel istismarına maruz kalan A. Y., bu kişinin şantajına da maruz kaldı. Ç., cinsel birliktelik yaşadığı çocuğun görüntülerini de, kendisi ile birlikte olması için şantaj amaçlı kullandı.

GÜZELLİK SALONU YETKİLİSİ DE İSTİSMAR ETTİ

Dosyaya göre A.Y.’ye yönelik istismarda bulunan bir diğer isim ise Yalova’daki bir güzellik merkezinde yönetici olarak çalışan M. S. (26) oldu. S., işe ihtiyacı olduğunu belirten A. Y.’ye yardımcı olabileceğini söyledi. Devam eden süreçte S., evine çağırdığı A. Y. ile cinsel birliktelik yaşadı. S., bu esnada görüntü kaydı da yaptı. S., elde ettiği görüntüyü A. Y.’ye karşı şantaj amaçlı kullandı. S.’nın, evine gelmek istemeyen A. Y.’ye “"Gelmemeyi bırak elimde görüntülerin var bence gel" dediği iddianameye yansıdı.


M. S., ikisi de 17 yaşında olan iki çocuğu istismarla suçlanıyor.

Doktor, kendisini arayan sahte polisi kayda aldı Doktor, kendisini arayan sahte polisi kayda aldı

YAŞADIĞI DEHŞETİ İSİM-İSİM NOT ALDI

22 Ağustos 2023’te, Samsun Çocuk Destek Merkezi’ne nakli yapılan A. Y., Yalova’da yaşadığı dehşeti not aldı. Kendisine tecavüz eden  Ç. için "E. Ç - Fotoğraf, darp, tecavüz" diye yazan A. Y., M. S. için ise bu kişinin adını yazarak GSM numarasını not etti.

BAŞKA BİR KIZ DA BENZER DEHŞETİ YAŞADI

İddianamede A. Y.’nin yaşadığı dehşetin bir benzerini yaşıtı S. Ç. isimli kız çocuğu da yaşadı. S. Ç.’ye yönelik nitelikli cinsel istismarla suçlanan kişilerden biri A. Y.’yi de istismar eden M. S. ile Yalova’da dövmecilik yapan E. B. (44) oldu.

İNTERNET ARAMA KAYITLARI ÇIKTI

Soruşturma sürecinde cep telefonuna el konulan E. Ç.’in, ‘cinsel suçlarda tutukluluk’, ’18 yaşından küçük kız çocuğu ile cinsel birliktelik yaşamanın cezası’ yanı sıra cep telefonundan silinen fotoğraf ve mesajların kurtarılıp kurtarılamayacağı şeklinde bir dizi sorunun yanıtını internette aradığı anlaşıldı.

ÜÇ SANIKTAN 2’Sİ TUTUKLU

Üç sanık hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘Kişiyi hürriyetinden alıkoyma’ ‘şantaj’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından dava açıldı. E. Ç. ve M. S. tutuklandı. E. B.’nin ise tutuksuz durumda olduğu anlaşıldı. Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: rss