Otomotiv sektörü tehlikeli viraja girdi! Otomotiv sektörü tehlikeli viraja girdi!

Otomobil alacaklar dikkat! Beklenen indirim haberi sonunda geldi. Ağustos ayı ile birlikte fiyatlar düşmeye başlarken gözler araç fiyatlarına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'En uygun otomobil fiyatları ne kadar? İkinci el otomobil fiyatları indirime girdi mi?' sorularını araştırırken uzmanlardan ilk açıklama geldi. İkinci el aracı o tarihte alın paranız cebinizde kalsın! Dev indirim geldi, bu fırsat kaçmaz. Fiyatlar o tarihte dip yapacak!

İkinci el otomobil fiyatları ile ilgili flaş gelişme. ÖTV ve KDV'ye gelen artışlar ile birlikte peş peşe zamlanan otomobil fiyatlarında indirim müjdesi sonunda geldi. İkinci el otomobil almak isteyenler o tarihe kadar bekleyin! Uzmanlar son dakika olarak uyardı. İkinci el aracı o tarihte alın paranız cebinizde kalsın. Böyle düşüş daha önce görülmedi. Galericiler isyanda fiyatlar o tarihte dip yapacak. İşte detaylar haberimizde...

İKİNCİ EL ARAÇLARDA GÖRÜLMEMİŞ İNDİRİM!

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata’nın verilerine göre, ikinci el otomobil fiyatları Ağustos ayı ile birlikte düşüşe geçti. Konuyla ilgili tüketicilere önemli bilgiler aktaran Cardata CEO’su Hüsamettin Yalçın, "Seçimden bu yana ikinci el satışlarında bir düşüş vardı. Düşüş devam ediyor. Satışlardaki daralma temmuz sonu itibarıyla fiyatlara yansımaya başladı. Bunda birkaç majör neden var. Birincisi; sıfır kilometre araçlarda pandemiden bu yana önemli bir sıkıntı olan bulunurluk sorunu önemli ölçüde azaldı. Sıfır kilometre araç bulamayan ikinci el araca yöneliyor bu da fiyatları artırıyordu. Şimdi insanlar sıfır km araç bulabildikleri için ikinci ele talep biraz düşüyor. Alım gücünün düşmesi de fiyatları aşağı çekiyor." dedi.

hggh-6.jpg

O TARİHİ SAKIN KAÇIRMAYIN: FİYATLAR DİBİ GÖRECEK

Yaşanan fiyat düşüşlerin yaz boyunca devam edeceğini belirten Otomerkezi CEO’su Muhammed Karakaş, "İkinci el otomobil fi yatlarında ağustosta başlayan düşüşün 15 Eylül’e kadar süreceğini öngörüyoruz. Bu tarihten sonra ise yaz bitiyor, kur da duracak gibi değil. Kur 1-2 lira yukarı kıpırdar. Öyle olunca düşüş durağanlaşır." ifadelerini kullandı.

gfgfgf-2023-08-11t093443-420.jpg

İkinci el araç piyasasındaki daralmaya karşın, sıfır kilometre araçlarda henüz satışlarda düşüş söz konusu değil. Ancak talepte yavaşlama var. Yüksek enflasyon ve krediye erişimdeki zorluklar nedeniyle sıfır araç pazarında iptaller başlamıştı. Tedarik sorunu nedeniyle pandemiden bu yana birikmiş talep olduğu için sipariş iptalleri henüz satış rakamlarına yansımıyor. Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 115,4’lük rekor artışla 112 bin adeti aşmıştı. Ağustos ayında da biriken talep nedeniyle satışlarda daralma beklenmese de temmuz ayına göre ivmenin hız kesmesi bekleniyor. Talepteki yavaşlamanın satışlara etkisinin son çeyrekte ise daha net görüleceği öngörülüyor.


Kaynak: Karar
Editör: TE Bilisim