Ak Parti Yunak İlçe Başkanlığı’na gelerek dosyasını İlçe Başkanı Cihat Şekeroğlu’na teslim eden Sübhân Günaltay , dilekçesini vererek Ak Parti’den Yunak Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.AK Parti’de yerel seçim takviminin belli olmasının ardından aday adayları da ortaya çıkmaya başladı.Kulislerde bir süredir “AK Parti’ye Yunak Belediyesi’ni açık ara farkla kazandıracak yegâne isim” olarak da dillendirilen Sübhân Günaltay , Yunak Belediye Başkanı olmak için kolları sıvadı.

Aday adaylığı için görevinden istifa eden Günaltay , başvurusunu basın açıklaması ile duyurdu.Yunak Devlet Hastanesi’ndeki görevi süresince yaptığı başarılı çalışmalarla adından övgüyle söz ettiren Sübhân Günaltay’ın aday olması durumunda buna karşılık diğer siyasi partilerden nasıl bir hamle geleceği ve ittifak durumları oldukça merak ediliyor.Sübhan Günaltay , memleketine hizmet için teklif bekleyen değil “Ben varım” diyerek vazifeye atılan kişiliğiyle öne çıkıyor.

Başvuru sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Sübnân Günaltay , “gerek kamudaki yöneticilik ve idarecilik tecrübem gerekse Yunak’ın sorunlarını bilen bir Yunak sevdalısı olarak hizmet için yola çıktık. Bu yolda Halka Hizmet Hakk’a hizmettir, bizim temel düsturumuz’ diyerek, bu mihvalde durmadan, yorulmadan ve yılmadan hizmet etmeye devam edeceğiz”diye konuştu.

Yunak ve mahallelerin sorunlarını bilen ve sorunlara çözüm sunmak için , sahip olduğu bilgi ve birikimi ortaya koymak üzere 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerde AK Parti’den Yunak Belediye Başkanı olmak üzere adaylığını açıkladığını ifade eden Günaltay , “Aday adaylığı sürecinin hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimin destek ve dualarını bekliyorum.Rabbim yar ve yardımcımız olsun”dedi.

“Sübhân Günaltay Kimdir “

Uzmanlar: Uzaktan sağlık hizmeti hatalı tıbbi uygulamalara neden olur Uzmanlar: Uzaktan sağlık hizmeti hatalı tıbbi uygulamalara neden olur

Sübhân Günaltay , 1970 yılında Konya’nın Yunak ilçesinde doğdu. İlkokulu Yunak İnönü İlkokulu’nda , orta ve lise eğitimimi ise Yunak İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği , Anadolu Üniversitesi (AÖF) İşletme Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi (AÖF) Sağlık Yönetimi Lisans Bölümlerini tamamlayan Sübhan Günaltay , kariyerine 1994 yılında Yunak Devlet Hastanesi Radyoloji Biriminde memur olarak başladı.

Yunak Devlet Hastanesinde memuriyet görevine devam ederken 2006-2016 yılları arasında Hastane Müdürlüğü, 2016-2019 yıllarında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu.Sübhan Günaltay , ayrıca 2013-2016 yılları arasında Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sendikası (Sağlık-Sen) Konya İl Yönetim Kurulunda görev de aldı.

2019 tarihinde Yunak Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine başlayan Sübhan Günaltay , evli ve dört çocuk babasıdır. Ayrıca, İngilizce ve Arapça dillerini de bilmektedir.

Editör: Ceren Yıldız