Bilindiği üzere kurum amiri istediği sayıda ve kadrodaki personeli Taşınır Kayıt Yetkilİisi  olarak görevlendirebilmektedir. Önceki yönetmelikte, aynını birimde aynı işi yapan farklı kadrolardaki personelin ek ödemeleri arasında ucurum olmasına neden olmaktaydı.

 Örneğini kadrosu hemşire olan Taşınır Kayıt Yetkili 2000 TLEk ödeme alırken, memur kadrosunda olna Taşınır Kayıt Yetkilisi  300 TL gibi bir ek ödeme alabiliyordu. Yeni yayımlanan ek ödeme yönetmeliği ile birlikte Hizmet Alanı ve Kadro Ünvan Katsayılarına bakıldığında Taşınır Kayıt Yetkilisi ve Taşınır Kontrol Yetkilisi için  başlık açıldıgı ve HAKUK belirleme kat saysının 0,35 olarak görülmektedir.

Yönetmelikteki ilgili kısım;

Ayrıca yönetmelikte Ek Puan Tablosu'nda %10 oranında ek verilmesi karalaştırılmış:

Yönetmelikteki ilgili kısım:

Taşınır Kayıt Yetkililerin muayne komisyonlarının ve ihale komisyonlarının vazgeçilmez üyeleri oldugu düşünüldüğünde;

 Ek puan tobolsunun bu kısmındanda %20 almaları durumunda her ay hastane ortalamasının %30 kadar ek  alacakları görünüyor.

  Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarında sayısının  bilinemeyeceği kadar Taşınır Kayıt Yetklisi bulunmakta. Taşınır Kayıt Yetkilisi sayının bir standardı bulunmamakta.Örneğin 500 yataklı A Hastanesinde 20 Taşınır Kayıt Yetkilisi ile iş yapılırken, 500 Yataklı B hastanesinde 50 Taşınır Kayıt Yetkilis ile iş yürütülmekte.  Süreç sonunda sanırım Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda Taşınır Kayıt Yetkilisine Duyulan ihtiyaç artacaktır! Sağlık Bakanlığı bir standart getirmez ise hastanede çalışan il-ilçe sağlık müdürlüklerine geçemeyen bir çok personel Taşınır Kayıt Yetkilisi olmak isteyecektir. Esiden İKİ taşınır Kayıt Yetkilisi tarafından yürütülen işlem artık kaç Taşınır Yetkilisi ile yürütülür acaba diye sorulmaya başlandı.Sahi bir sağlık kuruluşunda Kaç Taşınır Kayıt Yetkilisi olmalı?

Editör: TE Bilisim