Kozanoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda: "Adana’ya da bu yakışır hastane girişi kebapçı! Yalnız Adanalı olmama rağmen ilişkiyi tam oturtamadım. Kalp damar muayenesinden temiz çıkarsan gönül huzuruyla kebapçıyı mı ziyaret ediyorsun? Yoksa kebabı fazla kaçırma riskine karşı kliniğin yakınında bir yerde mi konuşlanıyorsun?" ifadelerine yer verdi.

Hayri Kozanoğlu kimdir?

1956 yılında Adana’da doğdu. Türk şair ve güfteci Cenap Muhittin Kozanoğlu'nun torunudur. Yörenin köklü aileleri arasında yer alan Kozanoğulları’ndandır. Milli Görüş’ün lideri Necmettin Erbakan ile akrabalık bağı vardır. ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini işletme finansmanı konusunda tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’ne girdi.

1988 - 1990 arasında Türk Eximbank’ta Enformasyon Müdürü ve Araştırma Koordinatörü olarak görev yaptı.

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 1995 yılında Türkiye’de sosyal hareketliliğin gelişmesine paralel olarak sendikaların canlanmaya başlaması, meslek örgütlerinin daha aktif hale gelmesi sonrasında, üniversite örgütlenmeleri kapsamında Öğretim Elemanları Sendikası’na üye oldu. 1996 yılından itibaren Şube Üyesi ve Şube Başkanı olarak aktif görev yaptı. 2000 yılında da Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı oldu.

2001 sonunda çıkan Kamu Sendikaları Yasası, anaokulundan üniversitelere kadar, dikey, bütün sektörü içeren iş kolu örgütlenmesi anlayışını temel aldığından üyesi olduğu Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim-Sen’e katıldı.

1996 yılında kurulan Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluş çalışmalarında yer aldı. 1999 seçimleri öncesinde bir dönem Merkez Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2003 yılına kadar Beşiktaş İlçe Üyesi, Parti Meclisi üyesi görevlerinde bulundu. Kuruluş öncesinden başlamak üzere kesintisiz olarak ÖDP ile birlikte örgütsel mücadele içinde oldu. Türkiye'nin önemli ve temel meselesi olan Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu, çözüm önerileri sundu.

Seçimden yenilgi ile çıkan ÖDP’nin 25-26 Ocak 2003 tarihinde gidilen 2. Olağanüstü Kongresi’nde genel başkan Ufuk Uras’ın istifa etmesi sonrasında 1067 delegenin 1035’inden oy alarak ÖDP Genel Başkanı oldu. Şubat 2009'da yapılan ÖDP 5. Olağanüstü Konferansı'nda yeniden genel başkan seçildi. Olağan Kongre'ye kadar devraldığı bu görevini 20 Haziran 2009 tarihinde Alper Taş'a bıraktı.

Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Politikası Bölümü’nde Profesör olarak hizmet verdi.

Yuppieler, Prensler ve Bizim Kuşak, (1993) Küreselleşme Heyulası (2003), Hem Eşitlik Hem Özgürlük: 21. Yüzyılın Sosyalizmi İçin (2006), Uç(ur)amayan Balon: Finans (2011) başta olmak üzere 10’un üzerinde kaleme aldığı ve katkıda bulunduğu kitap bulunmaktadır.

BirGün Gazetesi’nde köşe yazıları yazdı.

Kozanoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.(Kucuksaat.com / Özel)

Editör: TE Bilisim