Sağlık çalışanlarının uzun süredir çözüme kavuşmasını beklediği banka promosyonu sorununa Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudmanlık) da dikkat çekti.

Hatırlanacağı gibi yaklaşık iki ay önce Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (YENİ SENDİKA) tarafından yapılan Banka Promosyonu Çalıştayı’nın sonuç raporu, ilgili tüm kurulaşlara sendika tarafından gönderilmişti. Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan ve ayrıntılı önerilerin yer aldığı çalıştay raporunu inceleyen Omdbsdmanlık da bu konuda harekete geçti. YENİ SENDİKA’nın raporunu inceleyen Omdbsdmanlık, önerilerin dikkate alınması için Sağlık Bakanlığı’na bir yazı gönderdi. Sağlık Bakanlığı ise, YENİ SENDİKA’ya ve Ombdusmanlık’a ilettiği cevabi yazıda “Bakanlığımız çalışanlarının mevcut ve yeni banka promosyonları sözleşmeleri hususunda Bakanlığımız ile bankalar arasında görüşmeler devam etmektedir. İlgili husus hakkında kesinleşen bir sonucuna varıldığında tarafınıza bilgi verilecektir” ifadelerine yer verdi. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan YENİ SENDİKA Genel Başkanı Metin Memiş ise yaptığı açıklamada “Sağlık çalışanlarının deyim yerindeyse kronikleşmiş olan banka promosyonu sorununun çözümü için en gerçek ve makul girişimleri YENİ SENDİKA olarak bizler ortaya koyuyoruz. Bu konuda yenilikçi sendikacılık yaklaşımızla öncelikle Türkiye’de ilk defa olan kapsamlı bir teknik çalışmayı gerçekleştirdik. Sağlık çalışanlarımız için banka promosyonu konusunu mutemet arkadaşlarımızın, akdemisyen hocalarımızın ve değerli bürokratlarımızın katılımı ile ele aldık. Çalıştay sonucunda sorununun çözümü için ayrıntılı şekilde tam on üç madde ile önerilerimizi tek tek ortaya koyduk. YENİ SENDİKA olarak hazırladığımız bu raporları da Sağlık Bakanlığı ve Ombudsmanlık başta olmak üzere ilgili tüm kurumlara da ivedi şekilde ilettik. Bugün, Sağlık Bakanlığı’ndan tarafımıza iletilen resmi yazıya göre Ombudsmanlık’ın kendilerine de bu konu ile ilgili ayrıca raporumuzun dikkate alınması yönünde bir yazı gittiğini öğrendik. Görüldüğü gibi bizler YENİ SENDİKA olarak tüm sorunlara karşı diyalog kapılarını sonuna kadar zorlayan, akademik ve teknik çalışmaları ile sendikacılığa yepyeni bir anlayış getiren yaklaşımlar sergileyerek dalga dalga büyümeye devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarımızın banka promosyonu konusunda da YENİ SENDİKA’nın ne denli etkili olduğunu, tüm paydaşlarımızı ve tarafları nasıl hızlı bir şekilde harekete geçirebildiğini bu sayede hep birlikte görmüş olduk. Bizler her zaman ve zeminde sorunun çözümünün bir parçası olacak, hamaset değil fikir üretmye devam edeceğiz. İnanıyorum ki YENİ SENDİKA, sendikacılık adına Türkiye’de yeni bir iklim oluşturacaktır” dedi. 

Editör: TE Bilisim