Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çanakkale Şubesi, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünde çalışan sağlık emekçilerine üvey evlat muamelesi yapıldığını belirterek kurum emekçilerinin hak ettiğini alamadığına dikkat çekti.

“KAZANDIRDIĞIMIZDAN PAY ALAMIYORUZ”

Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan SES Çanakkale Şubesi Yöneticisi Barış Dirik, Sağlık Bakanlığına bağlı, özel bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz kurumda tüm kara hudut kapılarında, limanlar ve havalimanlarında stratejik ve kritik sağlık hizmetleri verdiklerini söyledi. Kurumun gelirlerinin ağırlıklı olarak boğazlardan geçen gemilerin taşıdıkları yükün net tonajına göre yatırdıkları ücretler ve limanlardaki sağlık kontrol ücretlerinden oluştuğu bilgisini veren Dirik “Gelirlerinin önemli bir kısmı döviz bazındadır ve devlete her gün önemli miktarda döviz geliri sağlamaktadır. Hazineye düzenli ve yüksek düzeyde döviz getirisi sağlayan kurum emekçileri bu zenginlikten paylarına düşeni alamamaktadır” dedi.

“BARINMA SORUN, YEMEK VERİLMİYOR”

600’ü bulan çalışan sayısıyla, kurum personellerinin maaş, özlük ve sosyal hakları bakımından hep yok sayıldığını dile getiren Dirik “Kurum personelleri memur statüsünde, karada ve denizde sağlık memuru olarak 7/24 esasına göre nöbet tutarak çalışmakta. Bazı yerlerde konteynerlerde barınırken, yemeklerini kendi ceplerinden karşılıyorlar. Dini, milli bayram ve resmi tatillerde dahi hiçbir mesai ücretinin ödenmiyor. Benzer işleri yaptıkları emsal personelden çok daha düşük ücretlere çalıştırılmaktadır” diye konuştu. Sağlık Bakanlığınca döner sermaye, performans, teşvik ödemesi, ek ödeme gibi ücretlerde yapılan mali iyileştirmelerden de hariç tutulduklarına dikkat çeken Dirik “Bizler üvey personel değiliz. Tüm hak kayıplarımız telafi edilmelidir” dedi.

“EŞİT HAKLAR İSTİYORUZ”

Dirik, yetkililere seslenerek taleplerini sıraladı:

  • Özlük, mali ve sosyal haklarımızı Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğündeki emsali personellere eşitleyin,
  • Denizde çalışan personellere çalışma hakkı ve tercihi getirin,
  • Personeli, genel idari hizmetler sınıfından teknik hizmetler sınıfına geçirin,
  • Sağlık Bakanlığının diğer tüm personeline sağlanan imkan ve haklardan eşit derecede yararlandırın,
  • Dini ve milli bayram, resmi ve genel tatil ücretleri ile nöbet ücretlerini getirmeksizin ödeyin. (Çanakkale/EVRENSEL)

Editör: TE Bilisim