Ergonomik ofis koltukları «METTA» çalışanların verimliliğini arttırıyor Ergonomik ofis koltukları «METTA» çalışanların verimliliğini arttırıyor

Yüksekova Devlet Hastanesi’nde kantininde fiyatların fazla olması vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Şİkayetler üzerine Yüksekova Belediyesine bağlı zabıta ekipleri kantinde fiyat denetimi yaptı. 


Hastane kantinin de denetime çıkan ekipler kantin raflarında rastgele seçtikleri ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatlarını karşılaştırdılar. Öte yandan raflardaki gıdaların son kullanma tarihine kadar denetleyen ekipler, denetim kapsamında kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak satış yapmaları dahilinde işletmeye cezai işlem uygulanacağı uyarısı yapıldı. 


Denetim de 10 TL ile 12 TL arasında satılan bisküvinin hastane kantinlerinde 17 TL’ye, çay ocaklarında 5 TL’ye satılan bir bardak çayın ise 7 TL’ye satıldığı görüldü.
Konu ile ilgili tepkilerini dile getiren hasta ve hasta yakınları, hastane kantininde fiyatların yüksek olduğunun altını çizerek, “Bir bisküvi 17 TL’ye satılıyor. Bu fiyatlar  bize fazla geliyor ama mecburen satın almak zorunda kalıyoruz. Denetimin olması bizi sevindirdi ” ifadelerini  kullanıldı.   (Yüksekova Halkın Sesi)

Editör: Ceren Yıldız