Sitemizde olmayan özel haberler sosyal medya hesaplarımızda !

Personel Sağlık NET'i İnstagramda Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık NET'i Facebookta Takip Etmek İçin Tıklayın 

Personel Sağlık NET'i Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayın

Her zaman söylediğimiz gibi Sağlık Bakanlığı üst yöneticileri koyulmuş olan kurallara uyulması için sürekli sistem geliştirmekte ve bunun için kontrol mekanizmaları oluşturmaktadır. Ancak, bazen hakların tam olarak bilinmemesinden, mahkeme süreçlerinin uzaycak olması, mahkeme masrafları, süreç içinde daha fazla mobbinge uğrama korkusu ile çalışanlar yasal hakkını arayamamaktadır.
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan sözleşmeli yönetici değerlendirme performans kriterlerinden biride "İl İçersinde Personele Yönelik Tesis Edilen İdari İşlemlerden Kaynaklı Olarak Kaybedilen Dava Oranı"dır. Bu performans kriterinn amacı da "Personele yönelik idari işlemlerde hukuka uygun adil işlem tesis etmek" olarak açıklanmaktadır. Bizim bu kriterden anladığımız görevlendirmelerin hukuka uygun olması ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun davranılması anlamına gelmektedir. Biz nacizane sahada yaşanan ve yönetmeliklere aykırı oldugunu düşündüğümüz iş ve işlemler mevcut. Bu konuda sağlık çalışanları dava açabilir mi? Neden Sağlık Müdürlükleri mevzuata uygun olmayan görevlendirmelere dur demiyor? Sağlık çalışanlarının daha fazla mobbinge ugrama korkusundan sessiz kalmasından mı kaynaklanıyor?
Servis sorumlu hemşirelerine nöbet tuturulabilirmi?
Yüksek Lisans mezunu uzman hemşire ve ebe varken bunların dışında kalan personel servis sorumlu hemşiresi olarak görevlendirilebilir mi?
Hemşirelik lisans mezunu ebe ve hemşirlere var iken lisans hemşirelik ve ebelik alanında olmayan personel servis sorumlu hemşirei olarak görevlendirilebilir mi?
Gözetmen hemşire sadece mesai saati dışında çalışır denmesine rağmen, gündüzde çalıştırılması yasal mıdır?
Hiç bir yönetmelik, mevzuat ve kanunda yer almayan süpervizör, koordinatör, birim sorumlusu adı altında yapılan görevlendirmeler yasal mıdır?
il-ilçe Sağlık Müdürlükleri ve ADSM'lerde geçici görev ile çalıştırılan personel var iken sahada çalışan personel fazla çalıştırılması nedeni ile dava açma hakkına sahip midir? Bu durum eşitlik ilkesine aykırılık teşkil eder mi?
Bakanlığın ilgili yazılarına rağmen nöbetsiz çalıştırılan birimlerde 25 yıl ve üzeri personelin tercih edilmemesi durumunda 25 yıl ve üzeri çalışan sağlık personeli dava açabilir mi?
Bakanlığın ilgili yazılarına rağmen, personel alanı dışında çalıştırılmasın denmesine rağmen personelin alanı dışında çalıştırılması durumunda fazla çalıştırılan personel dava açması durumunda sonuç ne olur?
Eleman ihtiyacı var denilerek 25 yıl ve üzeri personel nöbet tuturulurken Evde Sağlık Hizmetleri gibi sadece gündüz çalışılan birimlerde Sağlık Baknlığının belirtmiş olduğu standarttan daha fazla eleman çalıştırılıyor ise Çalışanın dava açma hakkı var mıdır?
Hastaneye klinik destek elemanı olarak alınan personel farklı alanlarda görevlendiriliyor ve onların iş yükü sağlık çalışanına bırakılıyor ise çalışanın dava açma hakkı var mıdır?
Ve en önemlisi İl Sağlık Müdürlükleri neden kontrol etmezler?

Süpervizör, koordinatör hemşire, birim sorumlu hemşiresi yasa ve yönetmeliklerde yok ise bunların verdiği görevleri yapmak hukuken bağlayıcı mıdır?

Süpervizör, koordinatör hemşire, birim sorumlu hemşiresi yasa ve yönetmeliklerde yok ise bunların yaptığı soruşturma sonuçları ve cezaları geçerli midir?

Editör: TE Bilisim