Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in toplu sözleşme görüşmelerinde, 3600 ek gösterge ile ilgili yaptığı "Çözüme kavuşturulacak" açıklamasının ardından milyonlarca memur 3600 ek gösterge hakkındaki gelişmelere odaklandı.

Şuana kadar sahada yayımlanan taslak çalışma 3 maddeden oluşuyor. Burada sadece dört meslek grubu ele alınırken statüye göre değil eğitim durumuna göre bir çalışma yapılmış durumda. Yayımlanan ilk taslakta sağlık personelini ilgilendiren maddenin “657 sayılı Kanuna tabi olarak Sağlık Hizmetleri Sınıfında görev yapan ve en az 4 yıllık hemşirelik yükseköğrenim mezunu hemşirelerin kazanılmış hak aylık dereceleri itibariyle ek gösterge rakamları artırılarak anılan unvanda görev yapanların 1 inci derecedeki ek göstergeleri 3000'den 3600'e yükseltilmiştir.” İfadesinin yer aldığı belirtilmişti.

Burada özellikle tüm sağlık çalışanlarını (ebe, ATT, Sağlık memuru v.b.) kapsamayan bu çalışmanın sağlık çalışanları arasındaki iş barışını bozacağı apaçık ortada iken diğer bir ikilemde “en az 4 yıllık hemşirelik yükseköğrenim mezunu” maddesi ile ortaya çıkmaktadır.

Çünkü bir çok hemşire lisans tamlama ile üst öğrenim sayılan farklı alanlarda lisans tamamlamaktadır.

Sağlıkta yer alan tüm sendikaların 3600 ek göstergenin tüm sağlık personelinin mağduriyetine sebep olmayacak şekilde çıkması için gereken adımları atması gerekmektedir. Bu şekilde çıkacak bir 3600 ek gösterge sahada daha çok karmaşaya neden olacaktır.

Editör: TE Bilisim