Önce hekimlerin sosyal medya hesaplarını hedef alıyorlar, sonra direkt mesajlarla ele geçiriyorlar. Hesaplardan paylaştıkları fotoğraflarla mesajlarla da takipçileri dolandırıyorlar. Siber dolandırıcıların yeni yöntemi pandemiyle birlikte takipçi sayısı her gün artış gösteren ve toplumda güvenirliği yüksek seviyede olan doktorların sosyal medya hesapları. Siber güvenlik uzmanları ve hesabı çalınan hekimler ise uyarıyor, "Bir doktor böyle mesajlar paylaşmaz"

HESAP ÇALINDI UYARISI E-POSTA İLE GELİR

Pandemi döneminde popülerleşen doktorların sosyal medya hesapları, dolandırıcıların hedefi oldu. Ele geçirilen hesaplardaki takipçiler, hekim tarafından paylaşıldığını düşündüğü, kısa yoldan yüksek miktarda para kazanacağı yönündeki mesajlara ya da iletilere inanarak paralarını kaptırıyor. İlk olarak sosyal medya hesabının mesajlar bölümüne "hesabınız çalındı" şeklinde bir mesaj gönderiliyor. Hesap sahibi, bu mesajı açarak, çalınma korkusuyla bilgilerini mesajın içindeki bölümlere yazmaya başlayınca hesabı otomatik olarak çalınmış oluyor. Uzmanlar ise "hesabınız çalındı" mesajının sosyal medya uygulamalarının mesajla değil, e-posta yoluyla uyarı gönderdiğini belirtiyor.

"DEKONTLAR BİLE PAYLAŞILIYOR"

Dolandırıcılar sosyal medya hesaplarını ele geçirdikten sonra, "1 koy, 5 kazan mantığındaki mesajları paylaşmaya başlıyorlar. Bazı hesaplardan ele geçirilmiş olan hesabın sahibi doktorun adına düzenlenmiş dekontlar bile paylaşılıyor. Pandemi döneminde takipçi sayısı her gün artış gösteren ve toplumda güvenilirliği yüksek olan doktorların sosyal medya takipçileri bu yöntemle dolandırılıyor.

Editör: TE Bilisim