Düzenleme hayata geçerse, hem gelir hem de emeklilik süresinde, Bağ-Kur ile SSK emeklileri arasında eşitlik sağlanacak.

Dokuz bin gün primle emekli olabilen Bağ-Kur’luya, 1800 gün kazandıracak ve taban maaşları artıracak tasarı masada. Düzenleme hayata geçerse hem aylıkta, hem emeklilik süresinde eşitlik sağlanacak.
Daha önce Vergi ve Sosyal Güvenlik Komisyonu’nda, özellikle Bağ-Kur’luları ilgilendiren kararlar alınmıştı. Bağ-Kur ile SSK arasındaki farkların eşitlenmesi gündeme gelmişti.

Daha önce alınan kararla, işçi ve memurların emekliliği için istenen prim ödeme gün sayısı 7 bin 200, Bağ-Kur’lular için 9 bin gün olarak belirlenmişti. Arada 1800 gün fark var. Konuyla ilgili bir çalışma yapılmış ve SSK’lı çalışanla, Bağ-Kur’lu çalışan arasındaki prim süresinin eşitlenmesini öngörülmüştü. Şimdi yeni bir adım daha atılıyor, konuyla ilgili tasarı hazırlandı ve önümüzdeki günlerde Meclis’e gelecek.

Ayrıca emekli Bağ-Kur’lulara verilen maaşlarda sehven oluşan eksiklikleri gidermek için de çalışma başlatıldı. Ve emeklilerin maaş dosyaları yeniden tarandı. İnceleme sonucunda eksik ödeme yapıldığı belirlenen Bağ-Kur’lulara, bu paralar iade edilecek. Maaşları düzeltilecek, geriye dönük eksik ödenen miktar da toplu olarak verilecek.

Editör: TE Bilisim