Coronavirus  karşısında canları pahasına mücadele eden tüm sağlıkçıların emeklerini kimse inkar edemez.

Tabi ki bu salgınla mücadele bir ekip işi. Gaziantep'te sağlık ekibi olarak iyi bir mücadele verildi. Hala da verilmeye devam ediliyor. Sağlık ekibinin başı olarak İl Sağlık Müdürünün yaptığı çalışmalarının yanı sıra sağlık ekibini yönetmek de bir beceridir.

Bu yazımda çalışmaları ve projeleri ile Türkiye'de ve Gaziantep'te göze çarpan, örnek gösterilen geçtiğimiz günlerde bizzat Sağlık bakanı Fahrettin Koca tarafından Gaziantep İl Sağlık müdürü olarak atanan Ümit Mutlu Tiryaki'nin çalışmalarından bahsedeceğim.

   Gaziantep Güneydoğu'nun en çok göç alan illeri arasında başta geliyor. Kendi nüfusunun üzerine bir de Suriyeli vatandaşları katacak olursak şuanda 3 milyona yaklaşan bir nüfusu var. Gaziantep'te Sağlık yönetimine baktığımızda, hele de Dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını ile mücadelede Sağlık İl müdürüne büyük görev düşüyor. 

Ama şöyle baktığımızda yerinde çalışmalar yapan Gaziantep Sağlık İl Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki'nin görevini iyi yaptığı söyleniyor. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne atandığı günden bu yana neredeyse tüm zamanını sahada geçirerek pandemiye karşı Gaziantep'te önemli bir mücadele verdiğini izlediğimiz Tiryaki gerçekten Gaziantep'in sağlık alanında başarılı olması için çaba gösteriyor. 

Yer yer Sağlık bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık il müdürüne ve Gaziantep'te yapılan etkili çalışmaları Türkiye'ye örnek göstererek Ümit Mutlu Tiryaki'nin başarısını her fırsatta dile getirdiği belirtiliyor. Son dönemlerdeki çıkışıyla Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Özellikle de Aşılama çalışmalarında %70  ile Türkiye'de sayılı illerin başında gelmesi bunun işaretidir. Gaziantep'te sivil toplum kuruluşları olsun, resmi kurumlar olsun, devlet hastaneleri ve özel hastanelerle koordineli şekilde çalışan Sağlık İl müdürü bence Gaziantep'e etkisini hissettiriyor. 

Bir önceki görev yeri olan Hatay da çok önemli ve başarılı görev yaptığı belirtilen Ümit Mutlu Tiryaki Gaziantep'te artık yaptıklarıyla tanınmaya başlandığını söyleyebiliriz. Bunun örneğini, Gaziantep Valisi, milletvekilleri, belediye başkanları ve stk ların  Sağlık müdürüyle iyi diyaloğunu gösterebiliriz. Tiryaki'nin özellikle bazı devlet hastanelerinde vatandaşların yaşadığı sorunları ve sıkıntıları çözmek için çabası da güzel bir çalışma örneği.

Görebildiğimiz kadarıyla başarı çıtasını her geçen gün yükselttiğini gördüğümüz Ümit Mutlu Tiryaki Corona virüs salgını ile mücadele de kapsamında kurduğu Filyasyon ekipleri ile Virüsün yayılmasının önüne geçmekte ciddi çaba sarfediyor. Bunu şehrin belirli noktalarında, mahallelerinde, alış veriş merkezlerinde kurdukları aşılama yerleri ile ifade edebiliriz. Şu anda Gaziantep Aşılama çalışmalarında başarı sırasında iyi durumdaysa, bunda ekibi kadar müdürün de katkısını göz önünde bulundurmak lazım. 

  Elbette eksikleri vardır. Ama yapılan onca hizmetlerin yanı sıra bu eksikliklerde hoşgörüyle, güler yüzlerle affedilen cinsten olmuştur . Ben halkın içerisinde olan bir gazeteci olarak yine zaman zaman tüm hastaneleri gezerek vatandaşa yapılan hizmetleri takip etmeye özen gösteriyorum. Tabii her zamanda takipçisi olacağım. Çünkü konu sağlık olduğu için eğer herhangi bir hastanede bir yanlış olduğunu görürsem hastalardan gelen herhangi bir şikayet olursa elbette bunları, Gaziantep'in mülkü ve idari yetkilileriyle paylaşır bizzat gidip görüşürüm.  

Hacı Yıldız-Gaziantep 27

Editör: TE Bilisim