Aşı tartışmalarının ortasından Zonguldak’ta ‘skandal’ olarak nitelendirilebilecek gelişmeler yaşandı. İddiaya göre Zonguldak’ta ikinci doz Biontech aşısı olan 100’ün üzerinde vatandaşın aranarak ‘aşılarda teknik hata var’ denilerek ikinci doz niyetine üçüncü doz aşı olmaları çağrısında bulunuldu. 18 Haziran tarihinde 1. Doz Biontech aşı olan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçisi olan Fatih Ünal  Fatih Ünal isimli vatandaş bir ay sonra ikinci randevusunu alarak aşı olduğunu açıkladı. Eylül ayından Sağlık Bakanlığı hattı üzerinden arandığını belirten Fatih Ünal, aşıda teknik bir arıza olduğunu söylediklerini ikinci doz aşının tekrar olmaları gerektiğinin söylendiğini belirtti.

Diğer yandan DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Umut Metin gün içinde konuya ilişkin açıklama yaparak Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’nü göreve davet etti.

“AŞIDA TEKNİK ARIZA VARMIŞ”

Konuya ilişkin açıklama yapan Fatih Ünal, “Beni 312 şehir kodlu (Ankara) numara aradı beni. Birkaç kez aramış beni. Ben müşteri hizmetleri diye açmadım. Israrla arayınca 10 Eylül’de ben numaraya dönüş yaptım. Bana Atatürk Devlet Hastanesi’nden aradıklarını söylediler Ek Binadan. Arayan kişi alşıdan sorumlu hemşire olduğunu belirtti. Bizim olduğumuz aşıların geçersiz olduğunu yeniden aşı olmamız gerektiğini söylediler. ‘Nasıl geçersiz oluyor bizim aşılarımız? Biz ikinci aşıyı olduk. Ben 17 Temmuz tarihinde ikinci aşıyı oldum. Benim sistemde iki aşımda gözüküyor’ dedim. Dedi ki, Siz sistemi tekrar kontrol edin. Artık sistemde gözükmüyor.’ İfadelerini kullandı. Gerçekten de sistemde gözükmüyordu aşı. Dedim, ‘Bu nasıl oluyor? Ben ikinci aşımı oldum’. ‘Teknik bir arıza’ dedi karşıdaki kişi. Öyle deyince tabi ben dalgaya vurdum işi. ‘Hani bunun elektrik kumandası mı bozuldu? Elektrik kabloları mı yandı? Mekanik mi bu? Bir aşıda teknik arıza nasıl olur?’. Bana ikinci doz aşı vurdular ama ne vurdunuz kardeşim. Geçersiz bir aşı diyorlar. Ben ne olduğumu bilmiyorum ki. Aşı zorunlu değil. Ama beni aşı olmaya mecbur bırakıyorsun. Ben bir yere giremiyorum aşı olmadan. Ama aşı olurken de imza attırıyorsun bana mesuliyet kabul etmemek için. Sen benim sağlığımdan sorumlusun. Benim çoluk çocuğum var. Yarın başıma bir şey gelirse ne yapacağım?” dedi.

“İŞYERİMDE İKİ KİŞİ DAHA VAR”

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçisi olan Fatih Ünal, çalıştığı yerde aynı durumda olan iki arkadaşının daha bulunduğuna dikkat çekerek, “Neyse ben itiraz falan ettim. Bu konuda şikayetçi oldum. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nü aradım. Birkaç yere bağlandıktan sonra sorumlu bir doktor ile görüştüm. O da aynı şeyi söyledi, ‘Teknik arıza var’ dedi. Bundan dolayı aşım geçersiz. Bu sebepten dolayı tekrar olmam gerektiğini söylediler. Bana doktor dedi ki, ‘Sıkıntı yok. Ben üçüncüyü oldum. Dördüncüyü de olacağım’. Benim derdim o değil ki. Benim aşım geçersiz. Bana ne vurdular? Doktor diyor ki, içine su mu fazla kaçmış ne öyle bir şeyler söyledi. Ben gittim tabi tekrar 10 Eylül tarihinde ikinci doz niyetine üçüncü doz aşımı oldum. Biontech oldum. Öyle geçiştirdiler. Her şey elimde. Aldığım aşı tarihleri. İki randevum var. Üçüncü doz aşı olduğum tarih de var. Hepsi duruyor elimde. Benim iki iş arkadaşım da aynı durumda. Üçümüz beraber gitmiştik zaten. Onlar da aynı durumda.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:ÖZEL HABER: BATUHAN KARAMALAK-Karar67

https://www.karar67.com/zonguldakta-ikinci-doz-asi-skandali-23874-haberi

Editör: TE Bilisim