Konya'da daha önce hastanede tartıştığı güvenlik görevlisini yolcu otobüsünde bıçakladığı gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Muhammet A.K, mağdur güvenlik görevlisi Süleyman A.ve taraf avukatları katıldı.

Konya’da hastane güvenlik görevlisini bıçaklayan sanık için üst sınırdan ceza istendi

Sanık, olay sırasında öldürme kastı taşımadığını, olayı tasarlayarak gerçekleştirmediğini öne sürdü.

Muhammet Arslan K, tahliyesini ve beraatini istedi.

Konya’da hastane güvenlik görevlisini bıçaklayan sanık kendini savundu: "Öldürme kastım yoktu"

Sanık avukatı da olayda herhangi bir tasarlama olmadığını savunarak, "Müvekkilim, delillerle de anlaşılacağı üzere eylemine kendi iradesiyle son vermiştir. Bu nedenle öldürme kastı da yoktur. Müvekkilimin tahliyesini ve beraatini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Konya’da hastane güvenlik görevlisini bıçaklayan sanık kendini böyle savundu: Öfke patlaması yaşadım!

- Olay

Merkez Meram ilçesi Karaman Caddesi'nde geçen yıl 3 Temmuz'da Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Süleyman A., nöbet çıkışı evine gitmek üzere otobüse binmiş, araçta yanına gelen, bir hafta önce aralarında tartışma yaşandığı iddia edilen hasta yakını Muhammet A. K, A'e "Sen Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisi misin?" diye sormuştu.

"Evet" yanıtını alan sanık, A.'i ensesinden ve vücudunun diğer yerlerinden bıçaklayıp kaçmıştı.

Polislerce gözaltına alınan, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan Muhammet A.K. hakkında "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Editör: TE Bilisim