Akdeniz Manşet'in haberine göre, 22 Mayıs tarihinde Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi'ndeki 3 katlı apartmanın ikinci kattaki dairenin penceresinden düşüp yaralanan hemşire Safiye Nur Gürbüz'ü, ikinci kattan atarak ağır yaralanmasına neden olduğu iddia edilen erkek arkadaşı Aytaç Süleyman Daşbudak hakkında "kasten yaralama" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi. Antalya 30. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme tarafların ifadesini aldı. Aytaç Süleyman Daşbudak ifadesinde, Safiye Nur Gürbüz ile yaklaşık 10 aylık bir ilişkileri olduğunu, olay öncesinde Safiye'nin eylemlerinden dolayı kendisinden ayrılmak istediğini ancak konuyu her açmasında Safiye Nur Gürbüz'ün kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Olay öncesinden Safiye Nur Gürbüz'ün kendisinden şantaj yaparak para talep ettiğini, mobil bankacılık uygulamasından 4 bin 250 TL'yi kendisinin bilgisi dışında hesabına aktardığını öne sürdü.

‘Safiye kendisini attı’
İfadesinde Safiye Nur Gürbüz'ü sevdiği için yaptıklarına göz yumduğunu belirten Aytaç Süleyman Daşbudak, olay günü ise Safiye'nin kendisini arayarak buluşmak istediğini söyledi. Safiye ile buluşarak bir arkadaşının evine gittiklerini ve alkol aldıklarını söyleyen Daşbudak, "Arkadaşımın sevgilisi ile aralarında bir tartışma yaşandı. Çok gürültü olduğu için komşuların şikayeti üzerine polis geldi. Biz polislerden özür dileyerek gürültüyü yapmayacağımızı söz verdik, daha sonra evden ayrıldık. Beraber yaşadığımız eve gittik. Aracımı her zaman park ettiğim yere değil de Safiye'nin isteği ve yönlendirmesi ile evimin penceresinin altına doğru park ettim. Apartmana girdikten sonra bir anda sesini yükselterek bağırarak konuşmaya başladı. Evin içerisinde bana vurmaya ve bağırmaya başladı. Evden çıkmak isterken kendisi pencereye giderek çömelir vaziyette çıktı ve bilinçli bir şekilde kendisini yere attı" dedi.

‘Beni tehdit ediyordu’
Safiye Nur Gürbüz ise Aytaç Süleyman Daşbudak ile kısa bir sevgililik dönemlerinin olduğunu, kendisinin belirttiği gibi 10 aylık bir birlikteliklerinin bulunmadığını söyledi. Agresif tavırları nedeniyle ayrılmak istediğini söylediğini ancak kendisini tehdit ettiğini, şiddet uyguladığını söyledi. Yaşanan bir şiddet olayı sonrası karakola giderek şikayetçi olduğunu, fakat Daşbudak’ın anne ve babasının ricası üzerine bu şikayetinden vazgeçtiğini ancak uzaklaştırma kararı aldırdığını söyleyen Safiye Nur Gürbüz, "Aytaç sürekli olarak beni rahatsız ediyordu. İş yerimi dahi arayıp huzursuzluk veriyordu. Bu sebeple işimden dahi ayrılmak durumunda kaldım. Trabzon'a çalışmaya gideceğimi Aytaç'a söylediğimde kendisi bana orada da huzur vermeyeceğini söyledi. Olay günü Aytaç beni telefonla arayarak buluşmak istediğini söyledi, ben buluşmak istememe rağmen ısrarcı olunca kabul etmek durumunda kaldım" ifadesini kullandı.

‘Beni eve zorla soktu’
Aytaç Süleyman Daşbudak’ın isteği ile arkadaşının evine gittiklerini anlatan Safiye Nur Gürbüz, "Ben evde kesinlikle Gamze ile saç baş kavga etmedim. Arkadaşının evinden çıktıktan sonra ben benim evime döneceğini zannederken kendi evine doğru aracını sürdü ve onun evine gitmek durumunda kaldım. Araçtan indikten sonra beni zorla evine götürmeye çalıştı. Ben karşı koymaya çalışınca apartman içerisinde merdivenlerde bana kafa attı. Daha sonra beni zorla eve soktu. Eve girdikten sonra evin içerisinde de yaklaşık beni 10 dakika darp etti. Pencereye yardım istemek için yöneldiğimde, pencerenin önünde küçük bir koltuk vardı. Dışarıda biraz uzakta bir kişi geçiyordu, ona doğru bağırmak istedim fakat Aytaç "ne yapıyorsun, beni mi yakacaksın” şeklinde bana tepki gösterdi. Beni ayaklarımdan ittirerek pencereden aşağı attı. Ben aşağıda bulunan aracın üzerine vücudumun sol yanının üzerine düştüm. Daha sonra buradan kendim indim. Sonrasında Aytaç yanıma geldi beni içeri doğru götürmeye çalışıyordu" şeklinde konuştu.

‘Bu ‘kasten yaralama’ değil’
Antalya 30. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve yaklaşık 5 saat süren davanın sonunda mahkeme heyeti Aytaç Süleyman Daşbudak'ın tutukluğunun devam etmesine ve davanın 1 Ekim'e ertelenmesine karar verdi. Safiye Nur Gürbüz'ün gönüllü olarak avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, davanın ardından yaptığı açıklamada Aytaç Süleyman Daşbudak'ın kasten cinayete teşebbüsten yargılanması gerektiğini belirtti. Daşbudak tarafından Safiye'e sistematik olarak bir şiddet uygulandığını söyleyen Tozbey, "Son olarak 21 Mayıs gecesi uğradığı şiddet sonrası Safiye'yi camdan aşağıya attı. Hazırlanan iddianamede Aytaç Süleyman'ın Safiye'yi yaraladığına dair 30. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Biz davamızda şuna itiraz ediyoruz, kasten yaralama gerçekleşmemiştir. Safiye'yi camdan aşağıya atarak Aytaç Süleyman tarafından kasten insan öldürmeye teşebbüste bulunulmuştur" dedi.

‘Hakkında 17 dava dosyası var’
Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, açıklamasının devamında, "Bunu eve çıkarken Sayfiye'nin 'Polisi çağırın, bana yardım edin' demesine rağmen evin kapısını kilitleyip, Safiye'ye şiddet uygulamaya devam eden Aytaç'ın eylemlerinden anlıyoruz. Aynı zamanda Aytaç Süleyman'ın sabıkasına ve hakkında açılan davalara baktığımızda sürekli olarak başka insanlara yönelik tehditler, hakaretler, ölüm tehditleri savuran bir insan olmasının yanında, başka kadınlara da sistematik şiddet uyguladığını fark ettik. Aytaç Süleyman hakkında açılan 17 dava bulunuyor ve bu davalar arasında farklı farklı kadınlara sistematik şiddet uyguladığını, dövdüğünü, darp ettiğini, hatta onları sürekli olarak şikayet etmekle ve savcılığın, tanıdık polis ve hakimlerin önüne çıkarmakla tehdit ettiğini gördük dosyalarında. Genç kızlarımıza bu şiddeti uygulayan bir kişinin doğru şekilde yargılanması ve hak ettiği cezayı almasını, sadece basit bir yaralamadan değil, öldürmeye teşebbüsten dolayı da ceza almasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim